Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoossa luvassa huikea taitoluistelukisojen kimara – huipennuksena EM-kisat tammikuussa 2023

Espoon Metro Areenalla nähdään alkavalla kaudella kolme kansainvälistä kovatasoista taitoluistelukilpailua.

Huippukauden avaa Kansainvälisen luisteluliiton Challenger-sarjaan kuuluva Finlandia Trophy Espoo, joka järjestetään 6.–9. lokakuuta.

Taitoluisteluliiton järjestämässä kisassa nähdään yksinluistelun, jäätanssin ja pariluistelun lisäksi myös huippumuodostelmaluistelua sekä soveltavan luistelun Special Olympics -sarja.

Seuraava iso kisa on vuorossa 25.–27. marraskuuta, kun Taitoluisteluliitto järjestää Grand Prix -sarjaan kuuluvan Grand Prix Espoo -kilpailun.

Kauden kruunaavat Espoossa 25.–29. tammikuuta 2023 järjestettävät taitoluistelun EM-kilpailut.

Finlandia Trophy -kilpailussa Suomen jäätanssiparit avaavat kautensa.

Maailmanlistalla yhdeksäntenä olevat Juulia Turkkila ja Matthias Versluis sekä viime kaudella upeasti ennätyspisteensä luistelleet Yuka Orihara ja Juho Pirinen tanssivat mitaleista muun muassa kanadalaisten Laurence Fournier Beaudryn ja Nikolaj Soerensenin sekä yhdysvaltalaisten Kaitlin Hawayekin ja Jean-Luc Bakerin kanssa.

Naisten sarjassa Finlandia Trophyssa debytoivat Janna Jyrkinen ja Nella Pelkonen ja he saavat seurakseen kokeneemmat Linnea Cederin ja Oona Ounasvuoren.

Suomea useasti arvokilpailuissa edustaneet Emmi Peltonen ja Jenni Saarinen avaavat kautensa vasta myöhemmin.

Miesten sarjassa Espoon jäälle liukuu muun muassa Pekingin olympialaisissa viidenneksi sijoittunut ja viime vuoden Four Continents -kilpailun voittanut Junhwan Cha.

Miesten kilpailussa nähdään myös nuoria tulevaisuuden lupauksia, kun junioreiden MM-kilpailussa kuudenneksi sijoittunut virolainen Mihhail Selevko ja kymmenenneksi luistellut ruotsalainen Andreas Nordeback mittaavat taitojaan. Sarjaan lunasti paikkansa myös kaksi suomalaista: kokenut, kuusinkertainen Suomen mestari Valtter Virtanen ja upeasti ennätyspisteillään kautensa junioreiden Grand Prix- kilpailussa avannut 18-vuotias Makar Suntsev.

Myös pariluistelussa nähdään suomalaisväriä, kun Alisa Efimova kilpailee saksalaisen parinsa Ruben Blommaertin kanssa. Pari edustaa Saksaa.

Muodostelmaluistelun lyhytohjelmien kutsukilpailussa nähdään ensi kertaa yhdysvaltalaisjoukkue Team Haydenettes, joka saapuu Espooseen suomalaisen valmentajansa Saga Krantzin kanssa.

Kovan vastuksen heille tarjoavat viime vuoden MM-kilpailuissa toiseksi sijoittunut Marigold IceUnity ja kolmanneksi luistellut Helsinki Rockettes sekä muut suomalaiset huippujoukkueet Team Unique ja Dream Edges.

Kilpailun yhteydessä nähdään Suomen ensimmäinen Elite 12 -sarjassa luisteleva muodostelmaluistelujoukkue, kun Lumineers esittää näytösluontoisesti lyhytohjelmansa.

Special Olympics -taitoluistelijat kilpailevat Finlandia Trophyn avajaispäivänä. Suomen joukkueessa luistelevat Jenna Jokela, Elina Salminen, Vilja Tamminen ja Viivi Väistö.