Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Näiden suljettujen ovien takana toimii näkymätön organisaatio, jota ilman Kiekko-Espoo voisi unohtaa liigahaaveet heti – "Teemme parhaamme"

Kiekko-Espoon Sakari Turtiainen kehuu joukkueen huoltoa. Tiimi haluaa kirkastaa hopean kullaksi.

Sakari Turtiainen, 28, pelasi viime keväänä ensimmäistä kauttaan Kiekko-Espoossa. Kausi päättyi Mestis-finaaleissa hopeaan Imatran Ketterän ollessa parempi finaalisarjassa.

Finaalitappiosta huolimatta kausi antoi pilkahduksen toivoa paremmasta kiekkotulevaisuudesta Espoossa.

– Oli mahtavaa pelata finaaleja, kun yleisöä oli pitkästä aikaa ennätysmäärä omassa kotihallissa. Tunnelma oli mahtava, toivottavasti yleisö löytää myös tänä kautena katsomoihin, puolustajana pelaava Turtiainen innostuu.

Kiekko-Espoo on ilmoittanut, että se hamuaa tulevaisuudessa liigapaikkaa.

Kuinka realistisena seitsemän kautta Mestiksessä luutinut puolustaja kokee seuran tavoitteet?

– Täällä pelaajista välitetään. Mitään ei jätetä tekemättä, jotta saamme keskittyä vain pelaamiseen. Muutakin on tullut nähtyä tässä vuosien saatossa, Turtiainen sanailee.

Mestisseuroilla taloudelliset resurssit urheilutoiminnan pyörittämiseen ovat yleisesti varsin rajalliset. Lisäksi korona-aika vei useiden seurojen talouden äärirajoille.

– Espoossa on selvästi havaittavissa, että seurassa on isoja tavoitteita. Meillä vaatimustaso on jokaisessa asiassa hyvin korkealla, on kyse urheilusta tai muusta asioiden hoitamisesta.

Toivottavasti yleisö löytää taas katsomoihin.

Seuran huolto on valmiina kauteen.

Kokopäivätoimiset huoltajat Thomas Holmberg ja Aleksi Lindstedt vastaavat joukkueen arjen pyörittämisestä.

Huoltajien apuna joukkueenjohtaja Timo Kolehmainen järjestää matkat, ruokailut ja vieraspelien yleisen fasilitoinnin.

– Kesä ja alkusyksy on varmisteltu, että pelaajilla kaikki varusteet ovat valmiina ja huollettuna ennen kauden alkua. Aloitin valmistautumisen jo heti viime kauden lopetuksen jälkeen toukokuussa, Lindstedt valottaa.

Huoltajat ovat näkymätön pelaajien tuki ja turva. Sen lisäksi, että varusteita paikataan, korjataan ja huolletaan, huoltaja tietää usein ensimmäisenä pelaajien murheet.

– Harjoitusaamuna olemme täällä pari tuntia ennen pelaajien tuloa. Riippuu aina vähän päivästä, onko edellisenä iltana jäänyt paljon korjattavaa, Lindstedt kertoo.

Kiekko-Espoossa ei ole kiukuttelijoita.

– Pelaajien vaatimukset huollon suhteen vaihtelevat, joidenkin eteen on joskus tehtävä vähän enemmän töitä, Holmberg sanoittaa.

Huollolla on oma budjettinsa. Kumpikin huoltaja todistaa yhteen ääneen, että budjetissa on aina pysytty.

– Viime keväänä meni ehkä vähän tiukoille, kun pelattiin myöhään keväälle. Rahat kuitenkin riittivät, Lindstedt iloitsee.

Kiekko-Espoo kuluttaa kauden aikana arviolta 300–400 mailaa. Teippiä kuluu huoltajien kertoman mukaan noin 500 rullaa ja erkkaa eli lapateippiä menee ehkä 1 200 rullaa.

Huoltajan painajainen on, kun paidat tai jokin muu varuste jää matkasta vieraspelireissulle. Viime kaudella Kiekko-Espoo pelasi yhdessä ottelussa kaksi erää vastustajan A-junioreiden pelipaidoilla.

Viimeiseen erään joukkue sai omat pelipaidat.

– Sitä ei kannata kirjoittaa, molemmat huoltajat alleviivaavat pilke silmäkulmassa.

Niin Lindstedt kuin Holmberg haluavat jatkossa myös isompiin ympyröihin. Liiga kiehtoo kumpaakin huoltajaa.

– Seuran asettamat tavoitteet eivät vaikuta meidän työhömme. Teemme parhaamme, jotta pelaajat voivat keskittyä oleelliseen. Viime keväänä Espoossa oli havaittavissa hyvää väreilyä kiekon ympärillä, ihmisiä kiinnosti meidän onnistumisemme, Lindstedt muistelee vieläkin kevään kiekkohuumaa.