Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kiekko-Espoon ringettenaisilla kirvelevä startti kauteen – hyvällä sykkeellä alkaneet pelit kääntyivät tappioksi

Kiekko-Espoon ringeten edustusjoukkue koki kirvelevän startin kauteen, kun avausviikonloppuna saldona oli kaksi tappiota kovia joukkueita vastaan.

Pitkän kesätauon jälkeen espoolaiset matkasivat lauantaina sarja-avaukseen Nokialle. Siellä vastaan asettui espoolaiset viime vuoden finaaleissa kaatanut hallitseva mestari.

Ottelun ensimmäinen erä lähti lupaavasti käyntiin, kun ajassa 3.55 Espoon kapteeni Tanja Ahonen käynnisti maalinteon. Siitä ehti kulua vain pari minuuttia, kun Jenna Hakkarainen latasi tilanteen jo 0–2:een Riikka Sjögrenin ja Emmi Helmisen syötöistä.

Erän loppupuolella Nokia kavensi tilanteeksi 1–2, mutta Espoo sai iskettyä vielä yhden maalin, ja ensimmäinen erä päättyi lukemin 1–3.

Toiseen erään lähdettäessä espoolaisilla oli hyvä flow päällä. Tiukka kamppailu jatkui ja pitkälle erätauolle lähdettiin tilanteessa 2–4.

Kolmannessa ja neljännessä erässä Nokia hallitsi keskialuetta ja Espoo antoi liikaa tilaa puolustusalueella. Kolmannessa erässä Nokia tehtaili kaksi maalia ja espoolaiset yhden.

Neljännessä erässä vieraiden peli lähti lopullisesti raiteiltaan, ja ottelu päättyi Nokialle lukemin 9–5.

Ottelun parhaana pelaajana palkittiin hyvän pelin pelannut espoolaishyökkääjä Luana Perez (pelinumero 16).

Sunnuntaina Kiekko-Espoo lähti kauden ensimmäiseen kotiotteluun uudella puhdilla SM-sarjan kestomenestyjää Raision RNK:ta vastaan.

Peli oli todella tasainen ja molemmat joukkueet pääsivät luomaan pitkiä hyökkäyksiä ja hienoja maalipaikkoja. Maalivahdit urakoivat ja pitivät pitkään maalinsa puhtaina.

Varsinkin Kiekko-Espoon Meini Kärnä piti osittain joukkuettaan pystyssä toisen ja kolmannen erän aikana.

Toinen ja kolmas erä jatkuivat tasaisina RNK:n hienoisessa hallinnassa. Maaleja saatiin odottaa Kiekko-Espoon osalta kolmanteen erään asti.

Neljänteen erään lähdettiin kutkuttavassa 1–1-tilanteessa.

Neljännessä erässä espoolaisten jalka painoi, eivätkä syötöt napsuneet enää mailaan.

RNK:n kolme vastaan viisi -tilanteesta tekemä 1–2-maali oli pelin käännekohta, jonka jälkeen vieraat saivat luotua myös upean paikan nopealla käännöksellä: 1–3-tilanne tärisytti jo Kiekko-Espoon vaihtoaitiota.

RNK jaksoi lopulta painaa kokonaiset neljä erää samalla tahdilla, ja ottelu pääsi repeämään numeroihin 1–4.

Kiekko-Espoolla riitti tappiotilanteesta huolimatta tahtoa, mutta energia johti liialliseen "ylipelaamiseen", eikä ottelua saatu käännettyä enää kotijoukkueen hyväksi.

Pisteet matkasivat siis Raisioon lukemin 1–4.

Kiekko-Espoo hakee kauden avausvoittoa Klaukkalassa, kun se kohtaa sarjanousija NSR:n.