Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoossa järjestetään pian MM-kisat, jotka Suomi on voittanut 7 kertaa putkeen – "Hienoa pelata kotikisoissa", rinkulaveteraani Riikka Sjögren, 28, hehkuttaa

Kiekko-Espoon ja ringettemaajoukkueen hyökkääjällä Riikka Sjögrenillä on kiireinen syksy.

Ringeten SM-runkosarja alkoi viime viikolla ja päättyy jo marraskuun lopussa.

Vajaassa kolmessa kuukaudessa pelataan siis runkosarja loppuun, minkä lisäksi lajin MM-kisat järjestetään Espoossa 31.10.–6.11.

Tämä kaikki tarkoittaa kovaa pelitahtia espoolaiselle Riikka Sjögrenille, 28, joka aloitti viikonloppuna jo kahdennentoista kautensa naisten pääsarjassa.

Hirvittääkö kova pelitahti joukkueen kokenutta pelaajaa?

– Ei hirvitä, vaikka perinteisestä pelirytmistä poiketenhan nyt on lyhyessä ajassa paljon pelejä. Kesän valmistautuminen meni onneksi hyvin, ja elokuun puolessa välissä pääsimme jäälle, Sjögren kertoo.

Kiekko-Espoo sai viime keväänä hopeaa ringeten SM-finaaleissa. Täksi kaudeksi joukkue on nuorentunut.

Kokenut kolmikko Milla Hokka, Neea Virtanen ja Emma-Julia Wood laittoivat hokkarit naulaan kevään päätteeksi.

– Usko menestymiseen on silti vahva. Meillä Espoossa on tehty pitkään hyvää työtä, joten joukkueessamme riittää potentiaalia. Meillä on myös kasvanut joukko hyviä nuoria pelaajia edustusjoukkueeseemme.

Espoolla onkin kasassa osaava ja taitava joukkue, josta peräti kuusi pelaajaa osallistuu MM-kisoihin.

Sjögrenin lisäksi MM-kisoihin osallistuvat maalivahti Hanna Minkkinen ja hyökkääjä Katariina Kurikko.

Lisäksi samaan aikaan pelattavissa U21 MM-kisajoukkueessa on kolme espoolaista: Kia Erkkilä, Jenna Hakkarainen ja Minka Levander.

Ringeten MM-kisat pelataan kahden vuoden välein. Suomi on voittanut peräti seitsemän viimeistä maailmanmestaruutta.

– Lähdetään jahtaamaan kahdeksatta peräkkäistä MM-kultaa. Tämä olisi kaiken kaikkiaan kymmenes MM-kulta, mikä on suomalaisessa palloiluhistoriassa ennennäkemätön saavutus.

– On hienoa pelata kotikisoissa ja kotikaukalossa oman yleisön edessä. Vain kulta kelpaa meille, Sjögren vakuuttaa.

Myös ringeten lajiliitto odottaa kisoilta paljon. Laji kaipaa lisää harrastajia. Kotikisat ovat oiva mahdollisuus lisätä tietoisuutta ringeten monipuolisuudesta ja lajin erinomaisuudesta.

Sjögren kehuu saaneensa lajilta paljon.

– Yhteisöllisyys on iso juttu ringettepelaajille. Olen aina saanut pelata joukkueissa, joissa on huipputyyppejä. Olemme tiivis yhteisö, olen saanut huikean määrän ystäviä ringeten parista.

Toista MM-kultaa jahtaava Sjögren painottaa myös lajin kehittyneen hänen kilpaurheilu-uransa aikana.

– Pelaajat ovat urheilullisempia ja yleisesti sarjassa on paremmat lajitaidot omaavia pelaajia. Myös valmennus on kehittynyt, ja se näkyy myös pelissä.

Sjögren itse on 175 senttiä pitkä vasemmalta laukova hyökkääjä. Nopeana luistelijana pidetty espoolainen on vaikea pideltävä hyökkäysalueella.

– Liikkuvana pelaajana olen tykännyt pelata roolia, jossa olen voinut hyökätä ja puolustaa. Maalintekotilanteissa voisin olla vielä kliinisempi, Sjögren miettii omia kehityskohteitaan.