Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Honka saa riveihinsä kovan paluumuuttajan – "Uskon, että olen hyvä pelaaja Korisliigaan"

Calle Lindbom, 30, vahvistaa Korisliigaan noussutta Honkaa, jolla on koossa lupaavalta vaikuttava joukkue.

Espoolaisen Carl ”Calle” Lindbomin viisi vuotta kestänyt ulkomaiden kierros päättyy ainakin toistaiseksi, kun mies palaa vanhaan kotiseuraansa Honkaan. Susipaidassakin 61 ottelua pelannut 30-vuotias laitahyökkääjä tuo arvokasta kokemusta nuoreen joukkueeseen.

– Osalla meidän pelaajistamme ei ole alla yhtään Korisliigan peliä. Nuoria kehitetään – enkä nyt itsekään vielä liian vanha Korisliigaan ole, Lindbom heittää pilke silmäkulmassa kokeneen pelimiehen elkein.

Ex-susijengiläinen Tuukka Kotti, 41, on toinen tärkeä palanen Korisliigaan nousseessa Hongassa.

Vuodet ulkomailla ovat koulineet Lindbomista kovan korisammattilaisen. Vuosien aikana Saksa, Liettua, Ranska, Puola ja Islanti tulivat tutuiksi.

Laitahyökkääjä taisteli viimeiseen asti myös EM-kisapaikasta Prahaan. Maajoukkueessa kilpailu Lindbomin pelipaikalla on kova, muun muassa Lauri Markkanen pelaa samaa paikkaa kuin Lindbom.

– Pitkä hyvä kesä on takana. Sain harjoitella ja pelata paljon Susijengin kanssa. Hyvä valmistautuminen kauteen on itselläni takana, Lindbom kertoo.

Jos kolme jenkkiä osuu, niin meillä on ihan hyvä rosteri kasassa.

Kokemuksen lisäksi 206-senttinen Lindbom tuo voimaa korinaluspelaamiseen.

Kokematon joukkue tarvitsee pelaajan, jolle palloa voidaan pelata niin laitoihin kuin korin alle.

– Tuon varmasti myös levypallopelaamiseen kentän kumpaankin päähän voimaa. Uskon, että olen hyvä pelaaja Korisliigaan.

Myös uudet jenkkivahvistukset Malcolm Duvivier, AJ Lawson ja Khalyl Waters tuovat Honkaan kokemusta. Ilman hyviä ulkomaanapuja joukkueen talvi voisi olla pitkä ja raskas.

– Vielä heistä ei voi sanoa oikein mitään, kundeilla on vasta pari treeniä takana. He saapuivat Suomeen elokuun alkupuolella, Lindbom kertoo.

Seuran verkkosivujen mukaan ainakin päävalmentaja Aapo Heinonen uskoo tuoreisiin vahvistuksiinsa. Syksyn aikana nähdään, täytyykö Hongan tiivistää vielä ilmasiltaa Pohjois-Amerikan suuntaan.

– Jos kolme jenkkiä osuu, niin meillä on ihan hyvä rosteri kasassa, Lindbom uskoo.

Hetki ennen sarjakauden alkua ja ennen ensimmäistä sarjaottelua lahtelaisia vastaan Hongan tilanne näyttää olevan mahdollisuuksia täynnä.

Mentoriksi ja joukkueen nuorten pelaajien tueksi on tulossa mukaan peliuransa EM-kisoihin lopettanut Petteri Koponen.

Hongassa pelaamisensa aloittanut Koponen tulee Honkaan syksyn kuluessa.

– Koponen on varmasti tärkeässä roolissa koko ryhmällemme. Tämä laji on niin pienistä valinnoista toisinaan kiinni, että uskon juuri hänen kykenevän antamaan nuorille pelaajillemme hyviä ohjeita ja opastusta. Kuka olisikaan parempi ja kokeneempi kuin juuri hän, Suomen varmasti yksi kaikkien aikojen koripalloilijoista, Lindbom hehkuttaa monivuotista ystäväänsä.

Tapiolassa on viimeksi nähty miesten Korisliigan pelejä 2015.

Nyt Hongalla jalkeilla on jälleen mielenkiintoinen ja yllätysvalmis joukkue. Ja mikä parasta, joukkueessa vilistää paljon oman kaupungin nuoria pelaajia.