Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Juha Blinnikka haluaa voittaa MM-kultaa menestyksekkään kautensa päätteeksi – "Tähtään totta kai voittoon"

Espoonlahden Surffitallia edustava purjelautailija Juha Blinnikka jahtaa kultaa Windsurfer-luokan maailmanmestaruuskilpailuissa tällä viikolla.

Sisiliassa 4.–9.10. pidettäviin MM-kilpailuihin on ilmoittanut noin 380 kilpailijaa. Suomesta osallistujia on 20, mikä on historiallisesti suurin suomalaisten osallistujamäärä miesmuistiin.

Espoonlahden Surffitallista menestystä tavoittelee myös Kai Mäkelä (SM-kisojen 3.). Espoolaisilla on kisoissa muutenkin laaja edustus. Blinnikan ja Mäkelän ohella kovia sijoituksia voidaan odottaa jo aiemmin arvokisoissa pärjänneiltä Lauri Hulkolta (EPS) ja Marianne Rautelinilta (HSF).

Lue myös: Virkamiehenä työskentelevä Marianne Rautelin tyhjentää töiden jälkeen pään vauhdikkaalla tavalla – "Keskityn vain seuraavaan aaltoon"

Kilpailut pidetään kristallinkirkkaissa Mondellon vesissä.

– Mondellossa on tunnetusti heikot tuulet, ja samaa keliä lupaavat sääennusteet ainakin toistaiseksi. Pidän enemmän kovemmista tuulista, mutta jos pääsen mittauksissa raskaimpaan painoluokkaan, niin nuo kevyet tuulet voisivat olla myös ihan ok, Blinnikka kertoi kisojen alla.

Lue myös: Espoolahden Surffitalli putsasi pöydän purjelautailun SM-kisoissa – seuran menestys on tehty ilon kautta

Blinnikalla on ollut menestyksekäs kausi, joka huipentuu Sisilian MM-kilpailuihin.

Vuoden 2021 Windsurfer-luokan keskiraskaan sarjan Euroopan-mestarilla on tältä vuodelta saavutettuna jo Suomen-mestaruus Windsurfer- ja Raceboard-luokkien raskaassa sarjassa, Windsurfer-luokan Espanjan- ja Italian-mestaruus sekä EM-hopeaa.

Blinnikka voitti Italian-mestaruuskilpailut kaksi viikkoa sitten Italian Viestessä raskaassa sarjassa.

– Viesten kilpailu oli hyvä harjoitus näihin MM-kilpailuihin, sillä siellä oli kova taso ja lähtölinjalla oli yhtä aikaa paljon kilpailijoita – isot fleetit. Tähtään totta kai voittoon, Blinnikka hehkuttaa.

Lue myös: Espoolainen Mikko Bonsdorff Pentalan lenkin voittoon äärimmäisen tiukassa kisassa – katso video viikonlopun tunnelmista