Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Veikkausliigassa pronssille yltänyt FC Honka palaa eurokentille – valmentaja Vesa Vasara kertoo nyt, miten tämän kauden menestys synnytettiin

Liigan pronssi ja paikka Konferenssiliigaan luo uskottavuutta, sanoo Vesa Vasara.

– Europelit on yksi mittari, jolla seuran kokonaismenestystä mitataan. Se on myös hieno paikka pelaajille ja miksei myös valmentajalle. Samalla se luo uutta tulevaan kauteen, FC Hongan päävalmentaja Vesa Vasara myhäilee tyytyväisenä ennen Veikkausliigan viimeistä kierrosta.

Honka on varmistanut jo liigan kolmossijan. Joukkue nosti täksi kaudeksi upeasti pelillistä tasoaan. Vasaran mukaan muutoksen siemenet kylvettiin jo viime syksyn viimeisissä otteluissa.

 – Viime vuosi oli vähän vaikea. Se tekeekin valmentamisesta mielenkiintoisen ammatin. Valmentaminen on kompleksista työtä, ympäristössä on koko ajan muutoksia, sanoo Vasara, joka viime kaudella sai osakseen arvostelua.

Mitä Honka sitten muutti pelillisesti?

– Yksinkertaistettuna haluttiin alkaa paineistaa vastustajan pallollista pelaajaa aiempaa enemmän. Haluttiin myös puolustaa kauempana omasta maalista, Vasara analysoi.

Aktiivinen pelitapa on pelaajille kuluttava, mutta myös palkitseva.

– Intensiivinen tapa pelata vaatii pelaajilta paljon töitä läpi ottelun. On työlästä paineistaa täydet minuutit. Mutta näin olemme joukkueena aktiivisempia ja jokainen pelaaja on enemmän sisällä pelissä.

Mennyt kausi on ollut Vasaran kuudes espoolaisten päävalmentajana. Niistä viisi Honka on ollut Veikkausliigassa, sillä Vasara oli myös nostamassa seuraa pääsarjaan.

Vasaran aikana Honka on ollut kolme kertaa eurokentillä.

– Europelit ovat aina iso juttu myös seuralle. Seura saa siitä rahaa, joten se on merkittävää myös taloudellisesti. Kiva on myös nähdä muiden maiden joukkueiden pelaamista.

Vasara teki viime kesän päätteeksi Hongan kanssa vain vuoden jatkosopimuksen. Kuinka pitkällä keskustelut jatkopestistä ovat nyt?

– Jatkoa ei ole vielä sovittu, mutta sitä työstetään koko ajan, Vasara rauhoittelee.

Tällä kaudella myös yleisö löysi tiensä katsomoon Hongan voittaessa otteluita. Ja mikäs otteluita oli katsoessa, kun Vasaran pelaajat paukuttivat eniten maaleja koko Veikkausliigassa.

Puutteellisten olojen takia ensi kesän europelejä ei voida pelata Tapiolassa. Vasara muistelee, että Honka on pelannut historiansa aikana europelejä niin Helsingin Bolt-areenalla kuin Vantaalla Myyrmäen jalkapallostadionilla.

– Olisihan se hienoa pelata näitä otteluita omalla stadionilla. Muutoinkin oma moderni stadion tarjoaisi seuralle enemmän mahdollisuuksia niin urheilullisesti kuin taloudellisestikin, Vasara sanoo.

Seuran pelaajasopimustilanne on hyvä.

– Meillä on mielestäni hyvä runko pelaajia jatkamassa jo olemassa olevilla sopimuksilla. Tuleeko sitten vielä hyvän kauden päätteeksi pelaajakauppoja tai ovatko kaikki pelaajat tyytyväisiä nykyrooliin, jää nähtäväksi. Myös akatemiasta halutaan nostaa pelaajia. Aika näyttää mikä on rekrytointitarve ja mille pelipaikoille vahvistuksia etsitään, Vasara summaa.

Kauden päätösottelu su 16.10. Tapiolan Urheilupuistossa Hakaa vastaan kello 17 alkaen.