Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

SM-sarjapeleissä saattoi aistia jo MM-ringetten makua – kauden ykkösjoukkue kylvetti espoolaisia 10–1

Ringeten SM-sarjassa koettiin viikonloppuna hieman esimakua tulevista MM-kisoissa, kun otteluissa kohtasi joukko maajoukkuepelaajia.

Kiekko-Espoon kannalta viikonloppu sujui tappiollisesti.

Lauantaina espoolaiset kohtasivat kotonaan sarjan kakkosjoukkueen Nokian Urheilijat. Viime kevään SM-finaaliparin kohtaamisesta ei jännitystä puuttunut, kun jopa pelipaikka jouduttiin vaihtamaan ottelun alla Tapiolasta Leppävaaraan.

Kommelluksista huolimatta Kiekko-Espoo sai sähäkän alun otteluun siirtyen jo 2–0-johtoon, kun ottelua oli pelattu vasta alle neljä minuuttia. Maalintekijöinä toimivat Jenna Hakkarainen sekä Minka Levander.

Nokia pääsi mukaan peliin juuri ennen ensimmäisen erän päätöstä Maria Wetterstrandin päästessä läpiajoon.

Toisessa erässä Nokia pääsi rokottamaan Espoon virheistä peräti neljä kertaa. Maaleista vastasivat Kaisa Hurske, Maija Väyrynen sekä Mette Nurminen kahdella osumallaan. Kiekko-Espoon Riikka Sjögren pääsi ennen erän loppua kaventamaan tilanteen sähäkällä jäävedollaan. Pitkälle erätauolle lähdettiin tilanteessa 3–4.

NoU:n Nurminen viimeisteli heti kolmannen erän alkuun hattutemppunsa, mutta Kiekko-Espoo pääsi lähes heti perään näpäyttämään takaisin kapteeni Tanja Ahosen maalilla. Kolmas erä oli molemmilta joukkueilta tiukkaakin tiukempaa kamppailua, eikä enempää maaleja erässä nähty.

Kova kamppailu jatkui päätöserässä Kiekko-Espoon puolustajan Katariina Kurikon maalatessa kahdesti, mutta kotijoukkueen kiri ei riittänyt voittoon asti. Ottelu päättyi NoU:lle lukemin 6–8.

– Peli oli vauhdikasta puolin ja toisin, kiteytti NoU:n Emmi Merelä.

Kiekko-Espoon Iiris Pitko taas harmitteli joukkueen ailahtelevia otteita.

–Välillä nähtiin hienoja suorituksia, mutta välillä ei ylletty omalle tasolle ollenkaan. Tällaisissa peleissä se ei riitä.

Ottelun parhaina palkittiin NoU:n Väyrynen, sekä Kiekko-Espoolta pirteästi pelannut Hakkarainen.

Sunnuntaina espoolaiset joutuivat todella kovaan paikkaan Raision Kerttulassa. Kentällä vilisi MM-kotikisoissakin nähtäviä maajoukkuetähtiä. Taiston voittajaksi selviytyi melko suvereenisti sarjaa puhtaalla pelillä johtava kotijoukkue RNK Flyers, kun se kaatoi vierailijan peräti 10–1.

Kotijoukkue sai otteluun mahtialun, kun sen tehokaksikko Anne PohjolaSusanna Tapani nakutti tilanteeksi jo 3–0 ajassa 3.34.

Alku oli kuin kylmä suihku espoolaisten niskaan, eikä vierasjoukkue tuntunut saavan omasta pelistään kunnolla kiinni. RNK sen sijaan hyödynsi otettaan, ja pitkään erätaukoon mennessä lukemiksi oli valotaululle nakutettu komeat 6–1.

Kiekko-Espoon ainokaisesta vastasi Jenna Hakkarainen.

Toisella puoliskolla RNK jatkoi kovaa työskentelyään. Raisiolaisten paineistus kentän kaikilla alueilla tuotti toivottua tulosta, eikä Kiekko-Espoo päässyt kuin harvoin vaarallisille maalipaikoille.

Ja kun espoolaiset laukaisusektoriin pääsivät, hoiti 38 kertaa torjunut Maria Perkkola oman tonttinsa RNK:n maalinsuulla. Loppulukemat 10–1 viimeisteli RNK:n kapteeni Tapani iltapäivän kuudennella osumallaan.

– Saatiin huippuhyvä startti peliin, joka siivitti meidät voittoon. Pidettiin hyvä vauhti yllä koko 60 minuuttia. 10 maalia vastustajan verkkoon on erinomainen suoritus, iloitsi RNK Flyersin kokenut hyökkääjä Petra Ojaranta.

Joukkueiden parhaina pelaajina palkittiin RNK:lta kokenut Pohjola, sekä Kiekko-Espoon Hakkarainen.

Ringetten MM-kisat pelataan Espoossa.

Turnaus pelataan 31.10–6.11.2022.