Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoo Basket Teamin pelaajalupaus Nicole Ogun, 15, pelaa jo aikuisten sarjassa – "Olen joutunut vähän muuttamaan omaa pelaamistani"

Nicole Ogun pelaa ensimmäistä vuottaan Korisliigassa. Nuorten EM-kisoissa hän vakuutti taidoillaan.

Kirkkonummella asuva yhdeksäsluokkalainen Nicole Ogun, 15, on viihtynyt mainiosti aikuisten sarjassa seuransa Espoo Basket Teamin (EBT) väreissä.

Joukkueen alkukausi on ollut hyvä, ja Ogun on tyytyväinen myös omiin suorituksiinsa.

– Paljon on tietysti parannettavaa, mutta yleisesti olen ollut tyytyväinen pelaamiseeni. Olen joutunut vähän muuttamaan omaa pelaamistani. Olen oppinut, että tilanteisiin on vain uskallettava mennä rohkeammin ja selkeästi kovemmin, Ogun analysoi noviisivuottaan pääsarjassa.

EBT:n valmentaja Niko Hellmanin mukaan Ogunin oikea paikka on tällä hetkellä Naisten Korisliiga. Kookas 182-senttinen sentteri ei enää kehittyisi omassa ikäluokassaan.

– Ogun on fyysisesti kypsä aikuisten peleihin. Hän on myös kovin urheilullinen ja ’pelitaitava’. Kehittyäkseen hänen on saatava kovempia otteluja, joissa ei pärjää pelkällä fyysisyydellä, Hellman tarkentaa.

Ogun pelaa pääsarjan lisäksi myös 1. divisioonaa EBT:n naisjoukkueessa. Nuori lupaus saa siten ainakin arvokasta ottelukokemusta kauden aikana.

Ogun on aina ollut pitkä. Kuudennella luokalla 12-vuotiaana hän oli jo 177-senttinen.

Koripallo oli Ogunille pituuden takia luontainen valinta.

– Koris oli helppo aloittaa, koska kukaan muu ei ollut kanssani yhtä pitkä, Ogun naurahtaa.

EBT:n peli on syksyllä toiminut. Viidestä ensimmäisestä pelistään joukkue voitti kolme ja oli sarjataulukossa tasoissa paikallisvastus Hongan kanssa.

Valmentaja Hellman muistuttaa, ettei sarjataulukko silti ohjaa joukkueen tekemistä.

– Tavoitteena on kokeilla, oppia ja yrittää uudelleen. Sarjatilannettakin voimme arvioida paremmin vasta, kun olemme kohdanneet kaikki vastustajat kertaalleen.

Ogunin haaveena on pelata ulkomailla, joko Euroopassa tai amerikkalaisessa yliopistossa.

Yliopistokoripalloilu on kiinnostanut suomalaispelaajia jo pitkään. Noin kymmenen vuoden aikana Suomesta on siirtynyt useita kymmeniä nuoria naisia pelaamaan ja opiskelemaan rapakon taakse.

Ogunilla lähteminen ei ainakaan jää kielitaidosta uupumaan. Hänen äitinsä on suomenruotsalainen, ja Ogun käy ruotsinkielistä peruskoulua. Kotikieli on ruotsi. Isä asuu Hollannissa, ja hänen kanssaan Ogun puhuu englantia.

Haastattelu sujuu mainiosti suomen kielellä.

Ogunin urheilijamatka on vasta alussa. Nuoresta iästään huolimatta hän osaa tehdä jo valintoja arjessaan.

– Toisinaan olisi kiva lähteä kavereiden kanssa hengailemaan, mutta nyt on vain hyväksyttävä, ettei aina voi mennä.

2007 syntynyt EBT-lupaus pelasi vuotta nuorempana viime kesänä U16-EM-kisoissa (2006 syntyneet). Pelit sujuivat ennakkoluulottomasti.

 – Nicole oli meidän top2-pelaaja eli kahden parhaan pelaajan joukossa, valmentaja Hellman hehkuttaa ylpeänä tulevaisuuden tähteään.

EBT on ylpeä seura omista kasvateistaan.

– Seurassamme halutaan kehittää ensisijaisesti pelaajia. Kilpailemme toki voitosta täysillä, mutta omilla ehdoillamme. Kannustamme pelaajia laajentamaan omaa osaamistaan, Hellman sanoo.