Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Tiesin heti, että nyt sattui pahemmin" – karun loukkaantumisen kokenut Kiekko-Espoon hyökkääjälupaus Osku Koivistoinen, 20, aikoo taistella tiensä takaisin jäälle

Pelaaminen yhtä aikaa Kiekko-Espoon U20- ja Mestis-joukkueissa keskeytyi loukkaantumiseen.

Kiekko-Espoon hyökkääjän Osku Koivistoisen, 20, piti tänä talvena vakiinnuttaa paikkansa miesten Mestis-joukkueessa.

Vielä juniori-ikäinen Koivistoinen pelasi viime keväänä ensimmäiset ottelunsa seuransa edustusjoukkueessa.

Seurajohdon kanssa oli sovittu, että alkavana syksynä pelipaitaa laitetaan päälle niin seuran U20-joukkueessa kuin miesten ryhmässä.

Hyökkääjälupauksen haave paikasta Mestiksen avauskokoonpanossa katkesi kuitenkin 4. lokakuuta Joensuussa.

– Menin hakemaan kiekkoa perinteisessä rännikiekkotilanteessa. Takaa tuleva kaveri taklasi harmittoman oloisessa tilanteessa. Jalka jäi vähän alle, ja kaaduin vielä jäähän polvi edellä. Tiesin heti, että nyt sattui pahemmin, Koivistoinen muistelee loukkaantumistaan.

Lääkäreiden lausunto oli kurjaa luettavaa: eturistiside ja kierukka täytyy operoida välittömästi. Kausi on ohi, ja kuntoutusta on edessä 8–9 kuukautta.

Koivistoinen ennätti ennen loukkaantumistaan pelata syksyllä peräti 24 peliä kahdessa eri ryhmässä.

Haluan taistella itselleni jatkossa ison roolin.

Vaikka kausi päättyi ennakoitua aiemmin, Koivistoinen osaa analysoida tarkasti nuorten ja aikuisten pelaamisen eroja.

Nuorten peleissä ei järki ole aina mukana.

– Nuoremmissa peli on kovin erilaista. U20:ssä mennään päästä päähän, kun taas Mestiksessä peli on paljon organisoidumpaa. Aikuisissa pelaaminen on itse asiassa helpompaa, mutta kummassakin sarjassa saa erilaisia ärsykkeitä, Koivistoinen tuumailee tyynenä.

U20 on myös varsin raadollinen sarja.

– Koskaan ei tiedä, mitä pelaajia tulee vastaan. Siellä pelaa usein nuoria, jotka ovat jo käyneet joko liigajäillä tai pelaamassa Mestistä.

U20:ssä Koivistoinen pelasi joko ykkös- tai kakkoskentän sentterinä runsaat 20 minuuttia per ottelu. Miehissä peliaikaa kertyi syksyn aikana kymmenkunta minuuttia neloskentässä.

Koivistoisella on urheilijan geenit. Isä Tommi Koivistoinen pelasi ammattilaismaalivahtina jalkapalloa jopa Mestarien liigassa HJK:n väreissä.

Velipoika Eetu voitti muutama vuosi sitten jääkiekon Suomen mestaruuden Lukossa, ja nykyisin Espoon kasvatti pelaa HIFK:n tähtisikermässä.

Perheen nuorin urheilulupaus Osku tietää, että ura ei kaadu tämän kauden loukkaantumiseen.

– Varmasti tulee keväällä vaikeita hetkiä, mutta onneksi olen vielä nuori. Kuntoutusta ja malttia.

Koivistoinen tunnetaan nopeana ja monipuolisena hyökkääjänä, jolla on hyvä laukaus.

– Viime kesänä treenit menivät tosi hyvin ja testitulokset lupasivat hyvää talvea. Tavoite oli tänä talvena vakiinnuttaa paikka miesten joukkueen avauksessa, mutta nyt edetään rauhallisesti.

Kiekko-Espoo porskuttaa sarjakärjessä. Peli kulkee, ja seura haluaa vakiinnuttaa paikkansa Mestiksen kärkiryhmänä. Tämä tietää kilpailua pelipaikoista myös Koivistoiselle tulevaisuudessa.

– Toivottavasti omat pelit jatkuvat Espoossa. Haluan taistella itselleni jatkossa ison roolin enkä tyytyä neloskentän rooliin. Toivon saavani pelata enemmän kiekollisena ja olla osana kärkiketjuja myös yli- tai alivoimalla, Koivistoinen luotaa suunnitelmiaan urheilijana.

Kiekko-Espoolla on marraskuussa edessä vieraspelikiertue. Seuraava ottelu on Forssassa perjantaina 4. marraskuuta FPS:ää vastaan. Lauantaina on vastassa TuTo Turussa.