Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Indians-kippari Valtteri Kainulainen penää hyökkääjiltä rohkeutta, vaikka sillä on kääntöpuolensa – "Siellä tulee mustelmia"

F-Liiga jäi MM-tauolle. Indians-kippari Valtteri Kainulainen penää rohkeutta mennä maalintekopaikkoihin.

F-Liigassa on ennätetty pelata syksyllä poikkeuksellisen paljon otteluita. Koko ikänsä Westend Indiansia edustanut Valtteri Kainulainen, 30, miettii, että kausi tuntuu olevan jo pidemmällä kuin mitä se oikeasti onkaan.

– Ei olla koskaan pelattu syksyllä näin tiheään kymmentä ottelua minun pääsarjaurani aikana, Kainulainen todistaa.

Kiivaan alkukauden jälkeen F-liiga jää MM-tauolle. MM-kisat pelataan tänä vuonna poikkeuksellisesti jo 5.–13. marraskuuta Sveitsissä. Syy aikaistamiseen johtuu jalkapallosta.

Jalkapallon MM-kisat Qatarissa alkavat marraskuun 20, eikä salibandyn arvoturnausta haluttu järjestää samaan aikaan.

Otahallissa pelaavien "heimolaisten" kokoonpano nuorentui täksi kaudeksi, kun kokeneet sotaratsut Otto Lehkosuo ja Aaro Astala vaihtoivat maisemaa.

– Kyllähän se keväällä kyrsi, kun sai kuulla pitkään rinnalla pelanneiden kavereiden lähdöstä. Asiaa sulatellessa meni monta viikkoa, Kainulainen myöntää.

Kainulainen oli nostamassa seuraansa pääsarjaan 2013 kyseisten pelikavereiden kanssa. Nyt tuosta joukkueesta vain Sami Niskanen, Santer Toropainen ja maalivahti Mikko Kirvesniemi kantavat mustakeltaista pelipaitaa Kainulaisen rinnalla.

Indiansin alkukausi oli ailahteleva. Nuori ryhmä pelasi välillä erinomaisesti, mutta väliin sattui tuloksellisesti huonoja otteluita.

– Tämä on hyvin henkinen laji. Jos liigassa haluaa voittaa, keskittymisen pitää kestää täydet 60 minuuttia. Tämä on meillä ailahdellut.

Myös joukkueen päävalmentaja Antti Vartiainen on kapteeninsa kanssa samoilla linjoilla.

– Runkoryhmään tuli tähän kauteen paljon muutoksia, ja joukkue on nuorentunut. Voimme parantaa yhteisten kokemusten kautta, aika pienestä on loppujen lopuksi kysymys. Luotan, että viisikkomme tunnistavat myös itse pieniä parannettavia asioita.

Kainulaisen mielestä joukkue on päästänyt liikaa maaleja, eikä vastustajan verkkokaan ole heilunut toivotulla tavalla.

– Joissain otteluissa on ollut synkkiä hetkiä. Olemme syöksyneet nopeasti tappiolle. Eikä maalejakaan saa päästää neljää enempää ottelua kohden.

Indians yllätti avausottelussaan viime kauden hopeajoukkueen Nokian. Seuraava ottelu joukkueella on 16. marraskuuta Otahallissa nokialaisia vastaan.

Kainulainen tietää, mitä pitää parantaa, jotta Indians säilyttää paikkansa runkosarjan kahdeksan joukossa.

– Hyökkääjien on hakeuduttava enemmän laukomaan keskelle. Siellä tulee mustelmia, mutta sieltä ne maalit tehdään. Kaukaa ja laidoilta on turha ampua. Meidän pitää olla jatkossa rohkeampia hyökkäyssektorilla.

Puolustamisessa koko viisikon täytyy taas jaksaa puolustaa rauhassa, Kainulainen analysoi.

Espoon toinen F-liigajoukkue Esport Oilers on pelannut syksyn mainiosti. Sen sarjasijoitus on toinen MM-kisatauon alla. Nykymenolla joukkue on vahvasti matkalla kevään finaaleihin.

Vaikka joukkueen tärkeä syömähammas Rasmus Kainulainen on pitkällä sairauslomalla, joukkue napsii tasaisesti voittoja. Syksyn pelien perusteella varsinkin Aaro Astala ja Heikki Iiskola ovat pelanneet hyvin.

F-liigaa Espoossa: 16.11. Westend IndiansNokian KRP ja 18.11. OilersTPS.