Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HJK:n Jukka Raitala tiivistää, missä Klubin pitää parantaa – "Siinä näki laatujoukkueen ja hyvän joukkueen eron"

Hiljattain Suomen mestaruutta juhlinut Helsingin Jalkapalloklubi paketoi kautensa torstaina Estadio Benito Villamarínilla Sevillassa, kun helsinkiläisjoukkue kohtasi Eurooppa-liigan lohkovaiheen päätösottelussaan Betisin.

Peli päättyi suomalaisittain tylysti 3–0, joskin tulos oli merkityksetön.

Espanjalaisjoukkue oli lohkosta varmasti jatkossa, kun taas HJK:n kauden päättyminen oli jo sinetöitynyt.

HJK:n mestaruuskautta ja Eurooppa-tarinaa on kaikesta huolimatta helppo pitää hyvänä onnistumisena.

Lopulta he tekivät sen mitä piti – voittivat pelin ja lähtivät pois.

Klubi-nipussa pelaava Jukka Raitala tosin muistuttaa, että kaikki olisi voinut mennä hyvinkin toisella tapaa, jos HJK olisi hävinnyt Mestarien liigan karsintojen avauskierroksella latvialaiselle RFS:lle.

Murilon vapaapotkumaali toisen osaottelun loppupuolella nosti HJK:n jatkoajalle ja lopulta rangaistuspotkukilpailuun, josta Klubi eteni jatkoon.

– On tärkeää voittaa Suomen mestaruus. Se mahdollistaa pääsyn Mestarien liigan karsintoihin, ja ´Chämppärin´ karsinnoissa vastaan voi tulla jopa helpompia joukkueita kuin Konferenssiliigan karsinnoissa. Ja jos etenet jatkoon Mestarien liigan karsintojen ensimmäiseltä kierrokselta, niin sitten siinä on muutama varapatruuna Eurooppaan, vaikka jonkin otteluparin häviäisitkin.

Pahempi epäonnistuminen Latviassa olisi voinut siis suistaa HJK-junaa väärään suuntaan. Yhtä lailla myös isommat onnistumiset Eurooppa-liigassa ovat olleet pienestä kiinni.

–  Ludogoretsin olisimme voineet Eurooppa-liigassa kotona voittaa, samoin kuin myös Roma-kotipelin olisimme voineet hoitaa. Marginaalit ovat pienet.

Mitkä ovat Raitalan papereissa noiden pienten marginaalien isoimmat jutut? Eli miten HJK pystyy tulevina kausina raapimaan voittoja esimerkiksi Eurooppa-liigan lohkovaiheessa?

– Kliinisyys maalipaikoissa. Olemme jokaisessa pelissä päässeet tonteille – en muista yhtään peliä, että olisimme olleet ihan tuuliajolla ja ilman mahdollisuuksia. No, Roma-vieraspelissä aikainen punainen kortti teki homman vaikeaksi. Mutta jos miettii vaikkapa Betis-kotipeliä, niin meillä oli 0–0-tilanteessa iso vastahyökkäys kolmella yhtä tai kolmella kahta vastaan. Siitä meidän olisi pitänyt tehdä maali. Tuollaisiin tilanteisiin pelit usein ratkeavat.

– Ja sitten Roma. Heidän mielestään meidän stadion ja tekonurmi ovat varmasti huonoja. Ei heistä kukaan varmasti halunnut täällä (Helsingissä) pelata. Eivätkä he edes pelanneet kummoisesti. Silti he lopulta tekivät sen mitä piti – voittivat pelin ja lähtivät pois. Siinä näki laatujoukkueen ja hyvän joukkueen välisen eron.