Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomen naisille MM-kultaa mahtiesityksen päätteeksi Espoossa – "Kyllä tätä muistoa tullaan vaalimaan pitkään", sanoo Katariina Kurikko

Suomi juhli sunnuntaina kahdeksatta perättäistä ringeten MM-kultaa Metro Areenalla Espoossa.

Kaksiosaisessa finaalissa Suomi kaatoi Kanadan selvin luvuin sekä perjantaina 8–2 että etenkin sunnuntaina 13–3.

Pasi Katajan valmentaman Suomen vahvuus kotikisoissa oli maalinteossa, kun taas kanadalaisten viimeistely takkuili koko viikon.

Suomen tehonaisina häärivät sunnuntaina etenkin ykköskentän kolmikko Susanna Tapani, Anne Pohjola ja Roosa Salonen.

Myös joukkueen varakapteeni espoolainen Katariina Kurikko pääsi näyttämään maalintekijän taitojaan.

– Tätä hetkeä varten me ollaan tehty töitä kolme vuotta. Kisaviikko on ollut aivan mahtava! Meillä on aivan upea joukkue ja mahtava joukkuehenki. Kyllä tässä saa tosi kiitollinen olla, että on päässyt osaksi tätä joukkuetta ja jakamaan kisaviikon just heidän kanssaan, jo neljänsissä MM-kisoissa pelannut Kurikko hehkutti tiedotteessa.

Kiitosta Kurikko antoi myös kotiyleisölle.

– Kyllä tätä muistoa tullaan vaalimaan pitkään. Täällä on aivan mieletön yleisö ollut ja meillä on ollut aivan mieletön joukkue täällä. Kyllä nyt sanattomaksi vetää.

Lue myös: Katariina Kurikko, 29, otti lopputilin saadakseen toteuttaa jo teini-iässä asettamaansa tavoitetta – nyt hän jahtaa kultaa ja kunniaa Espoossa

Finaaliottelun parhaina pelaajina palkittiin Kanadan Gillian Dreger ja Suomen maalia vartioinut Maria Perkkola.

Kummastakin joukkueesta palkittiin turnauksen parhaat pelaajat. Kanadan joukkueesta palkittiin ykköskentässä tehoja viimeistellyt Jenny Snowdon ja Suomen joukkueesta palkittiin turnauksen toisiksi paras pistenainen Anne Pohjola.

Koko turnauksen arvokkaimpana pelaajana palkittiin pistepörssin voittanut Susanna Tapani, joka iski tehot 8+8.

MM-kulta on suomalaisille jo kymmenes.