Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Näin formulalupaus Tuukka Taposen, 16, tie Ferrarilla nyt etenee – "Olisi ollut melkein ihme, jos en olisi tullut valituksi"

Ferrari on yksi maailman vahvimmista brändeistä, joten on kunnia asia pitää heidän logoaan rinnassa, Taponen kommentoi.

Formulalupaus Tuukka Taponen, 16, valittiin viime viikolla Ferrarin junioriakatemiaan. Taponen on Ferrarin finaalileirin kuljettajista ainoa, joka kiinnitettiin tänä vuonna akatemiaan mukaan.

Länsi-Uusimaa-lehti tavoitti Taposen Italiasta Lonatosta, jossa Taponen oli valmentamassa nuorta kartingkuljettajaa.

– On tietysti todella mahtavat fiilikset. Ferrarin testileiri meni tosi hyvin. Tein tarvittavat testitulokset ja olisi ollut melkein ihme, jos en olisi tullut valituksi, sen verran hyvin ne meni. Odotan innolla tulevaa, Taponen kertoi.

Taponen osallistui Ferrari Driver Academyn Scouting World Final -tapahtumaan lokakuussa toista kertaa.

Viime vuonna nuori kuski jäi valinnan ulkopuolelle ja päätti kasvaa ajajana vielä vuoden kartingradalla.

Taponen voitti vuonna 2021 kartingin OK-luokassa MM-kultaa. Tänä vuonna hän saavutti MM-hopeaa.

– Meille kiinnityksen arvoa lisää se, että Tuukka pääsi suoraan mukaan leirin viimeiseen vaiheeseen, hän oli ainoa eurooppalaiskuski ja oli lopulta ainoa finaalivaiheen kuskeista, joka valittiin akatemiaan mukaan. Vaikka viime vuonna valinta jäi toteutumatta, meillä oli vahva usko, että tänä vuonna Tuukka vuoden kypsempänä pääsee mukaan ja ajoitus on kaikille osapuolille oikea, kertoi Taposen manageri Jussi Kohtala Länsi-Uusimaalle.

– Olemme iloisia voidessamme toivottaa Tuukka Taposen tervetulleeksi Ferrari Akatemiaan. Seurasimme jo viime vuonna Tuukkaa leirillämme tarkasti. Nyt hän on nopeutensa lisäksi entistä kypsempi kommunikoimaan insinööriemme kanssa, antamaan tarkkaa palautetta ja ottaa sitä vastaan. Formula 4:ssa Tuukka on tehnyt meihin vaikutuksen hänen esityksillään ja miten nopeasti hän on oppinut vielä niukasta formulakokemuksestaan huolimatta. Hän on todistanut olevansa hyvin maanläheinen ja valmis tekemään töitä kovasti, kuvailee Marco Matassa, Ferrari Driver Akatemian johtaja.

Lue myös: Suurlupaus Tuukka, 15, asuu ulkomailla 270 päivää vuodessa – ”Elämäni on kivaa, miksi kaipaisin muuta”

Taponen lähtee joulukuun alussa käymään Ferrarilla sopimassa tarkemmin aikatauluista ja käytännöistä. Tammikuussa hän suuntaa Maranelloon jo pidemmäksi aikaa.

– Ferrari Driver Academy -valinta tarkoittaa käytännössä sitä, että talvella on todennäköisesti edessä muutto Maranelloon. Valinta tuo mukanaan alan parhaat tekijät taustalle ja pääsen kehittämään itseäni joka osa-alueella. Pääsen tutustumaan ja oppimaan myös muilta FDA-kuljettajilta sekä tutustumaan ja työskentelemään askel askeleelta lähemmin myös osana Ferrarin Formula 1- perhettä.

– Ferrari on yksi maailman vahvimmista brändeistä, joten on kunnia asia pitää heidän logoaan rinnassa. Totta kai he tukevat myös taloudellisesti tätä projektia, mutta kaikki tuo edellä mainittu on lopulta sitä, mitä ei voi edes rahalla ostaa, Taponen kertoi tiimin.

Taponen on ajanut jo kymmeniä päiviä Formula 4 -testejä ympäri Eurooppaa eri huipputallien kalustolla. Reilu viikko sitten ajetuissa Monzan testeissä Taponen oli Prema-tallin autolla viides ja kolmas vajaan 30 kuljettajan joukosta.

– Vielä on töitä tehtävänä ennen ensi kauden alkua, ja testit jatkuvat jo tällä viikolla Imolassa. Taposen perässä on ollut monet huipputallit ja tiimipäätös tullaan julkaisemaan pian. Kausi alkaa jo tammikuussa Aasian UAE F4-talvisarjalla, joka ajetaan Abu Dhabin, Dubain ja Kuwaitin radoilla. Kesällä on edessä Italian F4-sarja ja mahdollisesti valikoituja Saksan F4-sarjan kilpailuja, kertoi Taposen pitkäaikainen manageri Jussi Kohtala.

Kohtala oli aikoinaan myös yksi Valtteri Bottaksen uraa rakentavista tahoista kartingissa

– Vaikka kyse on yksilöurheilusta, niin täytyy muistaa, että autourheilu on lopulta yksi isoimmista joukkuelajeista, kertoo Kohtala.

Ferrari Akatemiasta ovat nousseet Formula 1 radoille muun muassa Charles Leclerc ja Mick Schumacher.