Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kiekko-Espoo sai uuden toimitusjohtajan Woltista – "Kipinä, jonka syttymistä olen odottanut koko elämäni"

Jääkiekon Mestiksessä pelaava Kiekko-Espoo on nimittänyt uudeksi toimitusjohtajakseen Aku Kallosen.

Kallonen siirtyy Kiekko-Espooseen ruokakuljetuksiin erikoistuneesta teknologiayhtiö Woltista, jossa hän viimeksi johti globaalia myyntiä. Kallonen on ollut keskeisessä roolissa Woltissa lähes kuusi vuotta.

Kallosta kuvaillaan innovatiiviseksi liiketoimintajohtajaksi ja myynnin ammattilaiseksi, joka tuo Kiekko-Espooseen kaupallista osaamista yritysmaailman huipulta.

Kiekko-Espoon tavoitteena on nousta Liigaan kaudeksi 2024–2025. Tavoitteen toteutuminen vaatii sekä urheilullista että kaupallista menestystä. Myös olosuhteiden on oltava liigakelpoiset, ja seuran budjetin pitää kasvaa miljoonaluokkaan.

Lue myös: Kiekko-Espoo punnersi voitollisen tuloksen ja pitää tavoitteensa: Liigakelpoiseksi kaudelle 2024–25

Kiekko-Espoon hallituksen puheenjohtaja Ami Rubinstein on erittäin tyytyväinen Kallosen valintaan.

– Aloitimme uuden toimitusjohtajan etsinnän elokuussa ja kävimme lukuisia mielenkiintoisia keskusteluja. Etsimme jotain poikkeuksellista, ja Aku teki alusta asti suuren vaikutuksen. Hänen kaltaisiaan huippuosaajia on harvoin tarjolla, varsinkaan urheilupuolen tehtäviin, Rubinstein sanoo tiedotteessa.

Rubinsteinin mukaan seurassa on vielä paljon töitä tehtävänä matkalla kohti liigahakemusta.

– Aku on juuri oikea lisä tiimiimme viemään Kiekko-Espoon tarina seuraavalle tasolle.

Kallonen aloitti työnsä toimitusjohtajana 15. marraskuuta. Hän kertoo jääkiekon olleen hänen intohimonsa lapsuudesta asti.

Kiekko-Espoon tarinaa ja seuran tavoitetta liiganousulle hän pitää poikkeuksellisena.

– Se herätti kipinän, jonka syttymistä olen odottanut koko elämäni. Seurassa on tehty pitkäjänteistä työtä sekä onnistuttu toteuttamaan omaa arvopohjaa erinomaisesti.

Uudessa työssään Kallonen tekee tiivistä yhteistyötä urheilutoimenjohtajan Kim Hirschovitsin ja operatiivisen johtajan Antti Mannisen kanssa, jotka ovat olleet mukana seuran liigaprojektissa alusta saakka.

– ku istuu joukkoon erinomaisesti ja hän tulee olemaan erittäin tärkeässä roolissa Kiekko-Espoon tulevaisuuden suunnitelmien toteuttamisessa, kommentoi Manninen tiedotteessa.

Kiekko-Espoon tavoitteena on jättää liigalisenssihakemus syksyllä 2023.

– Seurassa on tehty erinomaista työtä ja sen juniorityö on kansainvälistä huipputasoa. Tulemme tekemään kaikkemme, että matka kohti Liigaa jatkuu suunnitelmien mukaan ja junioriputki saa arvoisensa kruunun, Kallonen kiteyttää tärkeimmän tehtävänsä.

SM-liigan uusi Jokerit-päätös selkeyttää Kiekko-Espoon tilannetta – "Espoo on tehnyt paljon työtä vuosien ajan", kommentoi liigapomo