Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nyt taistellaan Espoon kiekkoherruudesta – kipparit Tuomas Halonen ja Mikko Palotie odottavat jo ottelua vesi kielellä

Jäähonka ja IFK Grankulla kohtaavat Matinkylän Ilmatar Areenalla.

Ensi viikon lauantaina pelataan mielenkiintoinen jääkiekon hegemoniaottelu Matinkylän Ilmatar Areenalla, kun Jäähonka ja IFK Grankulla mittaavat paikallisottelussa paremmuuttaan jääkiekon II-divisioonassa.

Jäähallikielellä sarjaa kutsutaan tuttavallisesti Rautaliigaksi. Jääkiekon II-divisioonan ykköslohkossa pelaa joukkueita pääkaupunkiseudulta ja Järvenpää–Lohja–Hyvinkää-akselilta.

Jäähongan kapteeni Tuomas Halonen, 25, ja Granin kippari Mikko Palotie, 37, odottavat ottelua vesi kielellä.

– Syksyn pelimme päättyvät tähän viikonlopun paikallisotteluun. Sen jälkeen alkaa joulutauko. Matsin jälkeen meillä on ’rookie dinner’, Granin Palotie hekumoi ja nauraa.

Syksyn ensimmäisen paikalliskohtaamisen voitti Jäähonka 6–3. Tällä hetkellä Jäähonka johtaa sarjaa ja Grani on muutaman sijan alempana neljäntenä.

– Paikallispelit ovat aina tiukkoja, koska toisella puolella on niin paljon tuttuja jätkiä. Ottelua ei halua missään nimessä hävitä, kysymyksessä on kaupungin herruus, Halonen näkee.

– Tuleva ottelu sytyttää. Kiva, että saatiin jokin aika sitten Jäähonka myös Rautaliigaan. Paikallispeli on se kauden peli, jossa on keskivertoa enemmän tunnetta. Välillä siellä voi läikkyä ylikin, mutta se kuuluu tunnelmaan. Laitetaan vähän painavampia taklauksia, Granin Palotie ennakoi.

Molempien kapteenien mielestä pelit Rautaliigassa ovat parantuneet viime vuosina.

– Sarjakärki pystyisi varmasti pelaamaan yhtä tasoa korkeammalla Suomisarjassa, mutta pelaajat eivät halua enää matkustaa, Palotie sanoo.

Palotie tietää mistä puhuu. Hän on pelannut neljä kertaa Rautaliigan finaalissa ja oli voittamassa Granille sarjan mestaruutta 2018.

Rautaliigassa harjoitellaan kahdesti viikossa. Viikonloppuisin yleensä pelataan peli. Kaikkiaan sarjassa pelataan kolmisenkymmentä sarjaottelua.

Lisäksi joukkueet pelaavat Suomen Cupissa, jossa Grani menestyi tänä syksynä todella hyvin.

– Voitimme yhden Suomisarjan jengin ja hävisimme kolmannella kierroksella kahdelle Mestis -joukkueelle. Siksi meillä taisikin olla kauteen lähdettäessä vähän korkeammat odotukset sarjasijoituksesta joulutauolle mentäessä. Kausi ei kuitenkaan ole edennyt ihan toiveiden mukaan, Palotie harmittelee.

Jääkiekon eteläisellä alueella riittää pelaajia. Kumpikin kapteeneista toteaa, että sarjan joukkueissa on tänä päivänä paljon hyviä ja kokeneita pelaajia.

Jäähongan nimekkäin vahvistus lienee Waltteri Hopponen, jolla on takana 73 liigamatsia Hämeenlinnassa.

Kummastakin ryhmästä löytyy myäs Mestis-taustaisia pelaajia, ja lisäksi useat ovat pelanneet nuorten SM-liigaa.

Espoolaisten pelaajien taustat ovat kotikaupungissa.

– Noin 75 prosentilla pelaajista on Jäähonka-tausta. Yhtä pelaajaa lukuun ottamatta löytyy sitten EJK-, EPS- tai EKS-historiaa, Halonen tietää.

Granin joukkue on taas vihreävalkoinen.

– Granin junnupolun käyneitä ainakin puolet, loput ovat muualta pääkaupunkiseudulta ja muutama on junantuoma, Palotie laskee.

II-divisioonan ottelu Jäähongan ja Grankulla IFK:n välillä pelataan Ilmatar Areenalla la 10.12. kello 14.50.

Onko tässä myös tulevan kevään Rautaliigan finaalipari – sen aika näyttää.