Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Juulia, 28, ja Matthias, 28, odottavat innolla Espoon EM-kisoja – "On aina yhtä ainutlaatuista esiintyä kotiyleisön edessä"

Parivaljakko toivoo yleisön täyttävän lehterit EM-kotikisoissa Espoossa.

Taitoluistelun EM-kisat järjestetään Espoon Metro Areenalla 25.–29. tammikuuta. Urheilijoille on aina ainutlaatuista saada kilpailla arvokisoissa omassa maassaan.

– Olemme tänä vuonna saaneet kisata jo kahdesti aiemminkin kotijäällä. On aina yhtä ainutlaatuista esiintyä kotiyleisön edessä, siitä saa valtavasti energiaa, sanoo jäätanssija Matthias Versluis, 28.

– Olemme onnekkaita, että saamme kokea EM-kisatunnelmaa Suomessa. Kaikille ei välttämättä tule uran aikana koskaan mahdollisuutta kilpailla kotiyleisön edessä, Versluisin pari Juulia Turkkila, 28, iloitsee.

Turkkila ja Versluis ovat luistelleet yhdessä seitsemän vuotta. Kokemuksesta on valtavasti hyötyä, kun luistellaan maailman kärkitasolla.

EM-kisat ovat yksi parivaljakon kauden päätavoitteista. Toinen iso unelma tälle vuodelle on pärjätä maaliskuun lopulla lajin MM-kisoissa Japanissa.

– Luottamus välillämme on kasvanut vuosi vuodelta. Toki pitää tehdä oma osansa esityksessä eikä luottaa vain siihen, että toinen tekee ja suoriutuu, Turkkila miettii.

Tässä vaiheessa kautta parin teema alkaa olla hyvällä mallilla. Luistelussa voi keskittyä enemmän esittämiseen ja tulkintaan, kun ei tarvitse enää miettiä niin paljon esityksen pieniä yksityiskohtia.

– Elementit ovat tuttuja ja ne tulevat rutiinilla. Alkukaudesta keskitytään vielä teknisiin yksityiskohtiin, kun nyt voi jo antautua enemmän liikkeen vietäväksi, Turkkila summaa.

Kaksikko on tavoitteellisesti ja hiljalleen noussut kohti terävintä kansainvälistä kärkeä. Päätavoite on edelleen seuraavissa olympialaisissa 2026 Italiassa.

Sitä ennen on vielä paljon tehtävää.

Espoon EM-kisoissa italialaispari Charléne Guinard–Marco Fabbri sekä englantilaispari Lilah Fear–Lewis Giboson ovat kisan Turkkilan ja Versluisin mukaan ennakkosuosikkeja.

– Toki siellä on kova joukko muitakin kisaajia, joita vastaan olemme viime vuosina kilpailleet, Turkkila ynnää.

Suomalaispari on kyennyt kehittämään luisteluaan ja esiintymistään. Luistelu on nykyisellään kepeää ja siinä näkyy hyvä liuku. Myös musikaalisuus huokuu parin esityksessä, ja mikä tärkeää, luistelu on saatu hiottua hiljaiseksi.

Turkkilan ja Versluisin teema tällä kaudella rytmitanssissa on lattari, ja vapaassa liidetään jäällä klassisen Schubertin tahtiin.

Suomen mitalitoivot toivottavat taitoluistelun ystävät tervetulleiksi Espoon Metro Areenaan tammikuun lopussa. Urheilu on parasta paikan päällä.

– Espoossa näkee livenä taidetta ja urheilua parhaimmillaan. Jäätanssi ja taitoluistelu ovat ihan eri kokemus paikan päällä kuin tv:stä katsottuna.