Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

FC Hongan kapteeni Punsar siirtyy Bundesliigaan – "Joskus haluan pelata ulkomailla, nyt on sen aika"

FC Hongan monivuotinen kapteeni Milla Punsar siirtyy Saksan Bundesliigassa pelaavaan SV Meppeniin. Punsar oli tammikuussa saksalaisjoukkueen testijaksolla, jonka jälkeen Meppen tarjosi sopimusta.

Honka kertoi Punsarin siirrosta torstaina verkkosivuillaan.

Punsarin sopimus on 18 kuukauden mittainen. Sopimuksessa on purkumahdollisuus kesällä 2023.

Punsarilla oli voimassa oleva sopimus FC Hongan kanssa, ja seurat pääsivät nopeasti sopimukseen siirron ehdoista.

Punsar on pelannut Hongassa vuodesta 2015. Otteluita hänellä on Kansallisessa Liigassa on yhteensä 144 ja maaleja 41.

– Ensimmäiseksi haluan kiittää Honkaa seurana. Se tulee aina olemaan minulle tärkeä. Tulin Tapiolan urheilupuistoon nuorena tyttönä ja lähdin kapteenina. Omassa elämässä ehti tapahtua vaikka mitä sinä aikana. Ehdin saavuttaa Hongan kanssa oikeastaan kaiken, mutta tärkeimpänä pidän kaikkia ihmisiä, joihin sain tutustua, Punsar sanoo Hongan sivuilla.

Erityiskiitoksen hän antaa Velimatti "Vema" Sutelalle, joka on Kansallisen Liigan joukkueen manageri.

– Ajattelen, että jos joskus haluan pelata ulkomailla, nyt on sen aika. Kiitos Veman sain hienon mahdollisuuden päästä Bundesliigajoukkueeseen testille ja onnekseni sainkin sopimuksen.

Punsar lisää, että hänen ja Hongan yhteinen tarina ei ole vielä loppuun kirjoitettu.

Punsar on lähtöjään EPS-kasvatti. Hänen tiensä jalkapalloilijaksi on kulkenut melko perinteistä reittiä. Perheessä on aina urheiltu.

– Veljien perässä lähdin lätkää ja fudista pelaamaan. Lopulta minun lajikseni valikoitui jalkapallo, Punsar kertoi Länsiväylälle syksyllä 2021.

Lue myös: Kielen ammattilainen Milla Punsar johtaa Hongan keskikenttää – "Kieli ja hyvä vuorovaikutus ovat iso osa peliä"

Hongan joukkueen päävalmentaja Omar Adlani pitää Punsarin siirtoa hienona.

– Milla pääsee todella kovatasoiseen sarjaan ja ympäristöön. Hän on todistanut olevansa yksi tämän sarjan parhaista pelaajista jo pidemmän aikaa ja saavuttanut kaiken tarvittavan, joten tämä on hyvä askel hänen urallaan.

– Haluan kiittää Millaa itseni ja koko joukkueen puolesta. Hän on ollut upea kapteeni ja vahva johtaja, mutta ennen kaikkea hyvä ihminen, joka on edustanut Honkaa ylpeydellä.