Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kiekko-Espoo jyrää Mestiksessä, ja fanit riemuitsevat – "Punnerramme pisteet vaikka rikkinäisellä rosterilla"

Länsiväylän urheilutoimittaja Jari Kostiainen arvioi analyysissään, mikä on tämän kauden menestyksen takana.

Kiekko-Espoo hallitsee Mestiksen runkosarjaa tällä hetkellä suvereenisti. Eroa toisena olevaan Ketterään oli ennen tätä viikonloppua 15 pistettä, kun espoolaisilla on yksi ottelu enemmän pelattuna.

Liigahakemuksen tänä syksynä jättävä Kiekko-Espoo on kauden aikana osoittanut, että seura on uskottavassa urheilullisessa iskussa.

Kiekko-Espoo on ottanut pisteitä tasaiseen tahtiin. Jokaisessa ottelussa jaossa olevasta kolmesta pisteestä se on kyennyt 37 pelissä saalistamaan keskimäärin 2,4 pistettä per taisto.

Espoolaisia vastaan on vaikea pelata. Joukkue kykenee laajalla rintamalla ohjaamaan peliä haluamaansa suuntaan. Varsinkin kotipeleissä joukkue on vaikea voitettava.

Valmentaja Tomas Westerlundilla on myös hyvänikäinen peliryhmä, kun joukkueen keski-ikä on hilkun alle 24 vuotta. Kokeneet pelaajat ovat tarpeeksi kokeneita voittamaan, ja nuoret pelaajat haluavat oppia ja päästä eteenpäin.

Varsinkin Tommi Huhtala näyttää pelaamisen mallia koko joukkueelle. Hänen rauhallisuutensa ja kiireettömyytensä kentällä on selvästi tarttunut koko ryhmään. On suorastaan ihme, että yksikään liigajoukkue ei ole tähän mennessä poiminut tehokasta voimahyökkääjää riveihinsä. Toki voi olla, että kokenut kehäkettu haluaa pelata Espoossa.

Tuttujen kasvojen lisäksi iloisia yllättäjiä on ollut muun muassa neloskentän hyökkääjä Morten Jürgens. Hän on tällä kaudella löytänyt pelirentouden ja on takonut 34 pelissä 18 pistettä.

Pelaamme voittavaa lätkää.

Myös puolustaja Erno Hopponen on ollut vakuuttava. Kun jämerä peruspakki on kentällä, tapahtuu aina hyviä asioita. Hänen plus–miinus-tilastonsa on +12.

Kiekko-Espoon valmennusryhmä on selvästi tehnyt kesällä myös oikeita painotuksia, sillä joukkue osaa nyt ratkaista pelejä useasti vasta jälkimmäisellä puoliskolla.

Esimerkkinä käy tammikuun kotiottelu KeuPaa vastaan. Kahden erän jälkeen vieraat johtivat 2–0, peli päättyi lopulta kotijoukkueelle 5–2.

Kolme päivää myöhemmin Koovee koki saman kohtalon: vajaat kymmenen minuuttia ennen loppua vieraat johtivat 2–1, mutta lopputulos oli kotijoukkueelle 4–2!

Faneja sykähdyttää, kun oma joukkue pystyy voittamaan millä tahansa kokoonpanolla.

 – Pelaamme kokonaisvaltaisesti voittavaa lätkää ja punnerramme pisteet vaikka rikkinäisellä rosterilla, Espoon Kiekkokannattajien katsomotoiminnasta vastaava Niklas Ekroos iloitsee.

Ekroosin mukaan fanikatsomossa ollaan muutoinkin tyytyväisiä nykymenoon.

– Pelaajat ovat saaneet toteuttaa itseään tällä kaudella. Meillä on hyviä ja taitavia puolustajia.

Tammikuun kolmannella viikolla pelattuun tuplavieraspeliin Latvian HK Zemgalea vastaan lähti peräti 70 espoolaista.

– Mielellään lennettiin tänne 400 kilometrin päähän kannustamaan omiamme.

Seuran ilmoitus liigahakemuksen jättämisestä lämmittää sekin monen fanin mieltä.

– Liigamahdollisuudesta olemme entistäkin innostuneempia. Se on realismia ja meille faneille unelmien täyttymys, Latviasta tavoitettu Ekroos hihkuu.

Jos Espoo aikanaan lunastaa liigapaikan, sen ei ole vaikea houkutella laatupelaajia seuraan. Espooseen on aina tulijoita. Tämä antaa hyvän pohjan rakentaa uutta tarinaa ja historiaa espoolaiselle jääkiekolle.

Kiekko-Espoon seuraava kotiottelu on ti 7.2. TuTo Hockeyta vastaan.