Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

EHS:n Selene Rossi ja Silva Kemppi hiihtivät viestihopeaa Italiassa – Lina Häggströmille kultaa big airista

Euroopan nuorten EYOF-talviolympiafestivaalit Italiassa huipentuivat viime viikolla Suomen sekaviestijoukkueen hopeamitalijuhlaan.

Mitalijoukkueessa hiihtivät Jesse Kähärä, Selene Rossi, Akseli Pitkänen ja Silva Kemppi. Rossi ja Kemppi edustavat Espoon Hiihtoseuraa. Kaikki neljä opiskelevat Sotkamon Urheilulukiossa samalla luokalla, jossa ryhmän valmentajana toimii Jaakko Halonen.

EHS-kaksikolla oli kokonaisuudessaan onnistuneet kisat.

Perinteisen 7,5 kilometrin matkalla nurmijärveläinen Kemppi hiihti hopealle ja espoolainen Rossi oli kuudes. Vapaan hiihtotavan kisassa Kemppi hiihti jälleen toiseksi ja Rossi oli kymmenes. Sprintissä Kemppi oli 13 ja Rossi 14.

Kisoissa oli mukana Euroopan parhaimmisto 18-vuotiaiden sarjassa.

Suomen EYOF-joukkue onnistui kisoissa laajalla rintamalla. Kotiin tuotiin yhteensä 9 mitalia ja 18 pistesijaa.

Yksi kultamitalisteista oli kirkkonummelainen Lina Häggström, joka nappasi kirkkaimman mitalin freestylen big airissa. Finaalissa piti tehdä kaksi erilaista temppua, ja kun Häggström kaatui ensimmäisen hyppynsä, paineet jäivät kahdelle viimeiselle kierrokselle. Hän kesti, ja teki onnistuneet hypyt molemmilla: seiskan toisella kierroksella ja feikki vitosen kolmannella.

– Aika tosi iloiset fiilikset, kommentoi Häggström tiedotteessa.

EHS:n kirkkonummelainen Anton Packalén oli poikien perinteisen hiihtotavan sprintissä kymmenes jääden vain 0,05 sekuntia viimeisestä finaalipaikasta.

EHS-hiihtäjillä on edessä useita kovia koitoksia. Sekä Kemppi, Rossi että Packalén on valittu Suomen maajoukkueeseen nuorten Pohjoismaiden mestaruuskisoihin, jotka pidetään helmikuun puolivälissä Jyväskylässä.

Keväällä kisakalenterissa ovat vielä SM-kisat Pyhäjärvellä helmikuun lopussa sekä toiset SM-kisat Valkeakoskella maaliskuussa, jolloin Kempin ja Rossin ohjelmissa ovat myös viesti ja pariviesti.