Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Perinteinen mailapeli on lähtenyt uudelleen lentoon – nyt maajoukkuemiehet hakevat Espoossa historiallista MM-kisapaikkaa

Tenniksellä on hyvä kasvu päällä. Tennisbuumi on johtanut Espoossa jopa hallipulaan.

Tenniksen Davis Cup -taistelu jatkuu tulevana viikonloppuna, kun Suomi kohtaa Argentiinan Espoon Metro Areenassa.

Tennisliiton mukaan liput ovat menneet hienosti kaupaksi.

– Alakatsomot ovat jo täyteen myytyjä. Yläkatsomojen myynti aloitettiin jokin aika sitten, nekin alkavat täyttymään pikkuhiljaa, liiton viestinnästä vastaava Jarno Tiusanen iloitsee.

Tuleva arvo-ottelu on viides tapahtuma neljän vuoden aikana, jonka Tennisliitto järjestää Espoossa.

Viime viikon taitoluistelun EM-kisajärjestäjät tuskailivat lipunmyynnin kanssa. Samaa ilmiötä on ollut myös muissa urheilutapahtumissa: liput ostetaan viime tingassa, jos silloinkaan.

Tennisliitossa tiedetään, miksi huipputennis kiehtoo tällä hetkellä suomalaisia. Emil Ruusuvuoren onnistumiset kaksinpelissä (ATP 46) ja Harri Heliövaaran vahva menestys nelinpelissä (ATP11) kiinnostavat niin tennisväkeä kuin urheilumenestyksestä innostuvaa kansaa.

Myös puitteet ovat kunnossa.

– Olemme todella tyytyväisiä Espoon panostukseen ja olosuhteisiin. Paikka soveltuu erinomaisesti huipputennikselle, liiton toimitusjohtaja Teemu Purho kiittelee.

Viikonlopun peleissä on iso panos. Suomen miehet eivät ole koskaan aiemmin selvinneet lajin MM-kisoihin. Naispelaajat pelasivat MM-kisoissa 1993.

Argentiina on Suomelle mielenkiintoinen vastustaja. Sillä on laittaa kentälle maailmanluokan pelaajia.

Tennisliitossa osataan kuitenkin olla realistisia. Vaikka Argentiina kaatuisi, ja tätä kautta miehille avautuisi ensimmäinen kerta pelata lajin MM-kisoissa, samanlaista buumia tenniksen ympärille tuskin syntyy kuin Suomen voittaessa jääkiekon maailmanmestaruuden.

– Senaatintori ei täyttyne, mutta lajin kiinnostavuus varmasti lisääntyisi, Purho laskee.

Tennisliiton toimitusjohtaja on joka tapauksessa tyytyväinen lajin nykytilaan. Liiton yhtenä strategiana on ollut panostaa huippu-urheiluun.

– Tenniksen suosio ei silti ole pelkästään yhdestä asiasta kiinni. Tällä hetkellä lajisuosio pohjautuu useisiin asioihin, Purho näkee.

Tiusanen jatkaa, että lajin kasvu alkoi jo 2015.

– Siitä alkaen jäsenmäärämme on kasvanut noin 20 prosenttia vuodessa. Korona-aikana tennishallit saivat pääosin olla auki, se lisäsi entisestään kasvua ja ruuhkaa kentillä.

Myös Espoossa on tunnistettu ongelma päästä pelaamaan. Tennishallit ovat talviaikaan täynnä. Varsinkin prime time -ajat ovat kortilla.

– Espoossa on mielestäni ihan hyvä tilanne. Laajalahteen on suunnitteilla iso mailapelihalli. Espoossa on myös hyvin toimivia seuroja, niiden toiminta on aktiivista ja laadukasta, Purho painottaa.

Yhdessä asiassa liitolla on vielä tehtävää. Huipputennis näkyy tavalliselle kuluttajalle tv:ssä lähinnä vain maksukanavien välityksellä.

– Tässä meillä on kieltämättä pieni haaste. Olisi kiva, jos pääsisimme joka kodin telkkariin, sitä kautta kiinnostus kasvaisi entisestään.

Tulevana viikonloppuna Espoossa on jo toisena viikonloppuna peräkkäin mahdollista nähdä hyvää kansainvälistä urheiluviihdettä.

– Maailmanluokan tennistä paikan päällä on varmasti hieno elämys upeissa puitteissa.

Davis Cup Suomi–Argentiina Metro Areenassa 4.–5.2.