Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuukka Taposelle uran ensimmäinen F4-voitto – L-U: ”Merkitsee minulle paljon”

Lohjalainen Tuukka Taponen saavutti uransa ensimmäisen kisavoiton keskiviikkoaamuna hienolla ajolla Yhdistyneiden Arabiemiirikuntien F4-sarjassa Kuwaitissa. Taponen jätti taakseen kokeneemmat australialaisen James Whartonin ja sarjaa johtavan amerikkalaisen Ugo Ugochukwun.

– Tuukka the Tiger! Tässä on seuraava Flying Finn, josta tulette kuulemaan ja paljon, hehkutti F4-selostaja Jake Sanson lähetyksessä ja povasi Taposen olevan Keke Rosbergin, Mika Häkkisen ja Kimi Räikkösen seuraaja suomalaisissa F1-maailmanmestarien joukossa.

–Tiistain ajo yhdeksänneltä sijalta kolmanneksi ja tämän päivän voitto merkitsevät minulle paljon, sillä saavutin ne itse puhtaasti ajamalla, Taponen totesi Kuwaitin lentokentältä Länsi-Uusimaalle keskiviikko-iltana.

Taponen on sarjan kokonaiskisassa neljäntenä, mutta johtaa rookie-kuskien kokonaistuloksissa.

Taposen Mumbai Falcons-tiimikaveri Wharton on kokonaistuloksissa vain 11 pisteen päässä sarjaa aiemmin ylivoimaisesti johtaneesta Ugochukwustaa.

– Minulla on nyt eroa 41 pistettä johtoon, vaatii aikamoisia onnistumisia päästä sarjan kärkeen. Toisaalta kolmen kärkeenkin pääsy ensimmäisissä kisoissa on ihan ok suoritus. Pääsen koko ajan enemmän sinuiksi kisatilanteiden kanssa ja startit ovat onnistuneet alusta saakka, Taponen pohti Länsi-Uusimaan haastattelussa.

Taponen matkustaa nyt Dubaihin, jossa hän harjoittelee ja valmistautuu 11. helmikuuta jatkuvaan UAE-sarjaan.