Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Westendiläisnuori on kaatanut Suomen ykkösnimen jo kahdesti – nyt Joakim Oldorffin, 20, tavoitteena on Pariisin olympialaiset

Tapion Sulan Joakim Oldorff voitti jo toista kertaa Suomen ykkösnimen. Tavoitteena on nyt olympiakisat 2024.

Sulkapallon hallitseva Suomen mestari Joakim Oldorff, 20, on kaatanut Suomen ykköspelaajan Kalle Koljosen jo kahdesti.

Westendissa asuva nuori urheilija ja viime vuoden ylioppilas nappasi ensimmäisen Suomen mestaruutensa 2021 kaadettuaan EM-pronssimitalimies Kalle Koljosen välierissä.

Tämän vuoden SM-finaalissa helmikuun alussa Tokion olympiaedustaja Koljonen kaatui toisen kerran finaalissa.

Koljonen on tällä hetkellä maailmanrankingin sijalla 71, kun Oldorffin sijoitus on 142.

– Tämän vuoden ensisijainen tavoite rankingin osalta on nousta samoille sijoille seurakaverin kanssa, Suomen mestari ynnäilee.

Aasialaiset ovat kovaa valuuttaa sulkapallomarkkinoilla. Parhaiten heille lyö tällä hetkellä kiilaa tanskalainen olympiavoittaja Viktor Axelsen.

Oldorffin mukaan maailmanrankingin sijoituksilla 32 tie aukeaa ylimmän tason turnauksiin, joissa pääpalkinnot voivat olla peräti 80 000 euroa.

Pelikokemusta on saatava lisää, ja kovia pelejä.

Matkalla sinne on paljon muita pieniä tavoitteita.

– Tänä vuonna kierrän paljon kisoja Euroopassa. Maaliskuun alussa menen kisoihin Portugaliin, jossa odotan menestystä, Oldorff kertoo.

Oldorff pistää tällä hetkellä kaiken peliin sulkapallossa. Viime kevään yo-kirjoitusten jälkeen tuore mestari hoiti armeijan pois.

– Treenaan tällä hetkellä lajia ja fysiikkaa noin 27 tuntia viikossa. Määriä on tarkoitus kasvattaa, tavoitteena on kyetä harjoittelemaan jatkossa 35 tuntia viikossa.

Menestys ei tule ilmaiseksi. Tämän vuoden kalenteriin espoolaiselle on merkattu 16 kilpailua ulkomailla. Lisäksi espoolainen matkustaa kerran kuussa harjoittelemaan viikoksi Tanskaan.

– Siellä on hyvät puitteet. Harjoittelen entisen huippupelaajan Peter Gaden Akatemiassa ja pelaan Gentoften joukkueessa liigaa.

Oldorffilla on selvä suunnitelma tulevaisuudelle.

– Pariisin olympiakisat vuoden päästä. Se on hyvä, kunnianhimoinen ja päämäärähakuinen tavoite ja pelaajana kehittymiselle.

Huippusulkapalloilussa maailman terävimpään kärkeen on tunkua. Sen tietää myös Oldorff.

Osin hänen matkaansa huipulle edesauttaa valinta varsin ainutlaatuisen Sport Fundin urheilijaksi. Tässä mallissa urheilija on urheilijayrittäjä ja ammattilainen.

– Sijoittajat uskovat kasvutarinaani ja sijoittavat uraani rahaa. Voin käyttää sijoitettua pääomaa kilpailumatkoihin ja harjoituskuluihini. Sport Fundin avulla saan paljon huippu-urheilun osaamista, ja yhdessä jaamme urheilemiseni kuluja ja tuloja.

Oldorffia kehutaan taitavaksi ja hyvän pallosilmän omaavaksi pelaajaksi. Hän myös jaksaa pitkissä kamppailuissa pelata korkealla intensiteetillä pelin loppuun asti.

Tapion Sulan mailataituri on vasta haaveensa alkumetreillä.

– Kehittyäkseni pelaajana tarvitsen kroppaan lisää voimaa. Pelikokemusta on saatava lisää, ja kovia pelejä, espoolainen tiivistää päättäväisesti.