Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Oilersilla ja Westend Indiansilla alkaa nyt raaka rupeama – Länsiväylän urheilutoimittaja povaa Oilersille superyllätystä

Oilers voi edetä jatkoon yllättämällä, mutta Indiansin kausi päättyy, analysoi Länsiväylän Jari Kostiainen.

Espoolaiset Oilers ja Westend Indians pelasivat molemmat itsensä kahdeksan joukkoon ja F-liigan puolivälieräotteluihin. Oilers saa vastaansa Tampereen Classicin ja West End Indians kohtaa runkosarjan kakkosen TPS:n.

Puoli- ja välieräsarjassa pelataan tiuhaan tahtiin. Mieliäkseen finaaliin, on voitettava kaksi vastustajaa paras seitsemässä -pelisysteemillä.

Pelitahti on raaka: lähes joka toinen päivä pelataan.

Esport Oilersilla on takanaan loukkaantumisten sävyttämä kausi. Vajaasta kolmestakymmenestä pelaajasta vain kolme pelaajaa on kyennyt tarpomaan koko kauden ilman loukkaantumisia.

Maalivahti Joonas Kaltiainen ja Lindforsin veljekset Santeri ja Jesperi ovat ainoat ehjän runkosarjan pelanneet.

Jatkuvat poissaolot ovat näkyneet joukkueen otteissa. Oilersin kokoonpano on elänyt lähes viikoittain.

Oilersilla kaksi kärkiviisikkoa ovat kovia ollessaan pelikuntoisia. Kolmas kenttä ei kestä samassa vertailussa.

Ex-valmentaja Heikki Luukkosen tuskaa lisäsi jo kesällä Rasmus "Rasse" Kainulaisen loukkaantuminen. Vikkelä ja vilkas hyökkääjä on ollut koko kauden sivussa.

On vielä kysymysmerkki missä kunnossa Kainulainen palaa kentille – jos palaa.

Lue myös: Indians-kippari Valtteri Kainulainen penää hyökkääjiltä rohkeutta, vaikka sillä on kääntöpuolensa – "Siellä tulee mustelmia"

Oilersin kausi ei ole ollut muutenkaan ruusuilla tanssimista. Seurajohto päätti vaihtaa valmentajaa kesken kauden, kun seuran pitkäaikaiselle luottosoturille Luukkoselle osoitettiin ovea tammikuun lopussa.

Nyt vastuuta kantaa Luukkosen pitkäaikainen aseenkantaja ja kakkosvalmentaja Aleksi Lammi. Kestääkö kokematon ykkösvalmentaja pudotuspelien paineet?

Nähtäväksi jää, minkälaisen kokoonpanon Lammi saa jalkeille ensimmäiseen pudotuspelisarjaansa. Oilers ei kestäisi juurikaan poissaoloja.

Oilersin peli-identiteettiin kuuluu liikkuva ja hyökkäävä peli. Silloin ryhmässä pitää olla juoksuvoimaa molempiin suuntiin.

Oilers sai heti kovimman mahdollisen vastustajan, kun vastaan asettuu kuusi viimeistä mestaruutta voittanut Classic.

Arvio: Oilers tekee kuitenkin superyllätyksen ja menee jatkoon otteluvoitoin 4–3.

Oilersin syömähammas Rasmus Kainulainen, 25, myöntää: "Taksissa kotiin tuli itku"

Westend Indiansilla on meneillään nuorennusleikkaus. Pitkäaikaisen luottopelaajan Aaro Astalan lähtö viime keväänä naapuriseura Oilersiin oli kova kolaus Otahallissa majaa pitävälle seuralle.

Tänä keväänä ei hyvällä tahdollakaan voi olettaa, että ”Inkkarit” menisivät jatkoon. Kolmena vuonna peräjälkeen se on saanut pelata puolivälierissä paikallisvastustaja Oilersia vastaan.

Indiansin suuryllättäjä on ollut kauden kolmoskentässä aloittanut Christian Remes. Hän on lähes yksin vastannut joukkueensa tehoista.

Maalintekijäksi hankitun nuoren tshekkitaituri Peter Majerin kausi on mennyt vielä F-liigaan tutustumisessa.

Nuoret laitahyökkääjät ovat vastanneet valmennuksen huutoon – parikymppiset Samuli Junnila ja Jasper Auvinen ovat Indiansien tulevaisuutta.

Vielä heistä ei ole isojen ottelusarjojen kantaviksi pelaajiksi, mutta jatkossa espoolaiset salibandyfanit tulevat tietämään nuoret hyökkääjälupaukset.

Indians haluaa pitää palloa. Se koittaa passiivisesti tappaa peliä pallokontrollilla, se on seuran syvässä DNA:ssa. Tällä hetkellä joukkueen materiaalin leveys ei vain riitä. Pallottomassa tilanteessa joukkue on heti alakynnessä.

Jos Indians joutuu heti ottelun alussa häviölle, sen on erittäin vaikea voittaa ottelua.

Tässä sarjassa ei nähdä yllätystä, vaikka espoolaiset saavatkin pelata paineitta. Turkulaiset paiskovat 4–0 jatkoon.

Runkopäivät otteluille ovat ke 15.3., pe 17.3., su 19.3., ke 22.3. ja tarvittaessa pe 24.3. ja ti 28.3.