Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Susanna Tapani kuritti Kiekko-Espoota – ringettenaiset taistelevat finaalipaikasta viikonloppuna

Kiekko-Espoon ringettenaisten on löydettävä peliinsä lisävaihde, jotta tie SM-finaaliin ei nouse pystyyn tulevana viikonloppuna.

Espoolaisilla on vastassa kivenkova RNK Flyers Raisiosta. Raisiolaiset ottivat välieräsarjassa viime viikonloppuna kaksi voittoa espoolaisten nousujohteisesta taistelusta huolimatta.

Lauantaina Raisiossa pelattu ensimmäinen playoff-ottelu polkaistiin käyntiin kotijoukkueen hallitessa. Ensimmäinen maali nähtiin jo ajassa 4.28, kun kokenut Susanna Tapani toimitti renkaan espoolaisten maalin perukoille.

Kiekko-Espoon tahmaista alkua helpotti RNK Flyersin jäähyily, josta huolimatta espoolaisten Espoon puolustus joutui koville. Renkaan hallinta oli vahvasti RNK:lla, joka onnistui laukomaan peräti 19 kertaa, kun Kiekko-Espoo laukoi vain viidesti.

Kiekko-Espoo selvisi avauserässä nöyrästi pitkästä kahden pelaajan alivoimasta, mutta RNK onnistui vielä kertaalleen maalinteossa, ja erätauolle siirryttiin tilanteessa 2–0.

Pitkältä erätauolta tuli sisuuntunut Kiekko-Espoo, ja renkaan hallinta vaihtui selvästi vierasjoukkueelle. Pyöristyksistä huolimatta espoolaiset eivät onnistuneet ohittamaan maalinsuulla seisonutta Maria Perkkolaa. RNK onnistui sen sijaan kertaalleen maalinteossa.

Viimeisessä erässä Kiekko-Espoon hallinta jatkui, ja rengas liikkui sekä keskialueella että hyökkäyspäässä. Maalipaikoista huolimatta RNK onnistui rankaisemaan vielä kertaalleen siirretystä rangaistuksesta.

Lopulta Kiekko-Espookin sai maalihanat auki, kun Fanny Impilä täräytti renkaan aivan yläkulmaan.

– Ensimmäiset erät meni meiltä hitaasti käynnistyessä, mutta kahdessa vikassa erässä saatiin peliä hallintaan, liikutettiin rengasta ja luotiin maalipaikkoja. Puolustus ja maalivahtipeli olivat molemmissa päissä hyvät, ja maalipaikat olivat tiukassa, kommentoi Kiekko-Espoon valmentaja Eevi Kaasinen.

– Kaksi ensimmäistä erää oltiin liikaa omassa päässä, pelirohkeus uupui. Pitkän erätauon jälkeen saimme pidempiä pyörityksiä hyökkäyspäässä ja saimme paremman otteen pelistä, komppasi Kiekko-Espoon ainoan maalin tehnyt Fanny Impilä.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin RNK Flyersiltä maalivahti Maria Perkkola sekä Kiekko-Espoolta puolustaja Kia Erkkilä.

Sunnuntaina espoolaisten peli-ilme oli terävämpi, vaikka RNK aloitti maalinteon jälleen Susanna Tapanin iskiessä maalin jo ajassa 0.47.

Espoolaisten Jenna Hakkarainen kuittasi pelin tasoihin muutamaa minuuttia myöhemmin.

Ensimmäisessä erässä nähtiin vielä yksi osuma, kun Espoon Minka Levander toimitti renkaan Maria Perkkolan taakse kamppailutilanteen päätteeksi.

Toisessa erässä tasainen tahti jatkui, kun Hakkarainen ja Tapani viimeistelivät pelin toiset osumansa. Kiekko-Espoon jäähyjen seurauksena RNK nousi tasoihin 3–2-ylivoimalla, ja nin pitkälle erätauolle lähdettiin 3–3-tilanteessa.

Maalivahtien torjunnat kertovat ottelun tasaisuudesta: Molemmat torjuivat kahdessa ensimmäisessä erässä 20 kertaa.

Kolmas erä mentiin päästä päähän molempien puolustaessa tiukasti. Erän ainut osuma oli Anne Pohjolan hyökkäyspään aloitusmaali.

Viimeisen erän alussa Kiekko-Espoo oli unessa, ja Raisio pääsi rokottamaan kahdesti viiden minuutin sisään.

Näiden maalien jälkeen Kiekko-Espoo löysi taas taisteluilmeen, ja loistavasti puolustanut Katariina Kurikko iski pelin viimeisen maalin pitkän hyökkäyksen päätteeksi. Peli päättyi 4–6 raisiolaisille.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Kiekko-Espoolta puolustaja Kia Erkkilä ja Raisiolta hyökkääjä Marianna Kuiko.

Välieräsarja on nyt katkolla ensimmäistä kertaa ensi lauantaina 18.3. Raisiossa. Jos Espoo punnertaa voiton, on seuraava kohtaaminen sunnuntaina Espoossa.

– Parannettiin varsinkin maalinteossa ja koko kentän karvauksessa. (Tulevaan peliin lähdetään) vielä kovempana ja annetaan kaikkemme lauantaina, jotta välierät jatkuvat sunnuntaina Espoossa, Kiekko-Espoon puolustaja Jasmiina Ahonen kommentoi.