Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomen ykköspelaajiin kuuluva espoolainen Max Sjövall, 36, haastaa maailman padelhuiput Triplassa – "Eksoottinen ympäristö"

Suomen ykköspelaajiin kuuluva espoolainen Max Sjövall haastaa maailman padelhuiput Triplassa.

Global Padel Games järjestää kauppakeskus Triplassa padelturnauksen 24.–25.3. Mukana on maailman huippupelaajia sekä kaksi miespeliparia ja yksi naispari Suomesta.

Suomea edustaa espoolainen Max Sjövall, 36, joka on jo pidemmän aikaa ollut yksi maamme ykköspelaajia. Entinen puoliammattilainen päätti vuoden alusta ryhtyä täysammattilaiseksi.

– Liityin Tampereella olevaan ammattilaistiimiin, jossa harjoittelee kolme aikuista ja yksi juniori, Sjövall taustoittaa.

Espoolainen odottaa yhdestä Suomen kaikkien aikojen kovatasoisimmasta turnauksesta jännittävää kokemusta.

– Eksoottinen ympäristö. En ole koskaan pelannut vastaavassa tilassa tai paikassa, Sjövall iloitsee.

Turnauksen järjestää vuoden alussa perustettu padelhenkinen yritys. Se päätti lähteä tuottamaan padelelämyksiä kaikkien ulottuville, uudella villillä idealla.

– Yhtiömme on perustettu nimenomaan ajatuksena jakaa padelin ilosanomaa kaikille siitä kiinnostuneille. Olemme hankkineet kentän, joka on siirrettävissä minne vain. Nyt kenttä viedään ensimmäistä kertaa Triplaan, jossa myös jokainen pelistä kiinnostunut voi vuokrata itselleen ajan pelata tai harjoitella, tapahtuman järjestäjiin kuuluva Mikko Rouvala tunnelmoi.

Padel on nopeasti kasvattanut harrastajamääriään viime vuosina. Tähän saumaan tuore yrittäjäporukka haluaa luoda uutta.

– Siirrettävä kenttä mahdollistaa uusia ja erilaisia ideoita, joilla voi tuottaa elämyksiä. Toivomme edelleen lisää harrastajia padelin pariin, Rouvala sanoo.

Max Sjövall tietää, että Triplan turnaus tulee olemaan timanttisen kova.

– Osallistujat ovat maailman kärkipelaajia kolmenkymmenen parhaan joukossa, muutama on ollut kympin sakissakin, Sjövall sanoo.

Sjövall on tällä hetkellä maailmanrankingissa vähän alle kolmensadan. Tampereelle perustetun ammatilaistiimin tarkoituksena on nostaa niin Sjövallin kuin muidenkin suomalaisten rankingsijoitusta huimasti.

– Meillä on loisteliaat resurssit ja siksi kolmen vuoden tavoitteenamme on olla sadan sakissa.

Tuore ammattilainen nostaa harjoitusmääriään tasaisesti.

– Tällä hetkellä kykenen harjoittelemaan ammattimaisesti oikeastaan saman verran päivässä kuin ennen viikossa. Nyt painotus on vielä enemmän fysiikassa.

Vaikka padelista tienattavat palkkiot ja rahat ovat toistaiseksi pieniä esimerkiksi tennikseen verrattuna, harjoittelumäärät ovat valtavia.

– Tällä hetkellä treenaan fysiikkaa ja lajitaitoa noin 20 tuntia viikossa ja päälle oheisia, Sjövall kertoo.

Tie padelhuipulle ei ole helppo. Maailman parhaat ovat pelanneet padelia lapsesta lähtien.

– Tarkoituksena on hakea pelikovuutta kansainvälisiltä kentiltä. Matkustamme kaksi kertaa kuussa ulkomaille kovatasoisiin turnauksiin.

Lisäksi ammattilaistiimi matkustaa kerran kuukaudessa viikoksi Madridin kuuluisaan akatemiaan hiomaan taitojaan.

Vaikka tulevat vastustajat Triplassa ovat kovia, entinen tenniksen Suomen mestari Sjövall uskoo itseensä.

– Ennennäkemättömässä ympäristössä huippuvastustajia – mikä voisi olla motivoivampaa. Tosissaan haemme parini Oskar Nurmion kanssa yllätystä.

Suomalaispareista turnauksessa pelaavat myös Saska Huttunen–Pyry Hyrkkönen ja Saana Saarteinen–Martina Minetti.