Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nyt pamahti Espoosta: Oilers antoi kylmää kyytiä salibandyn jättiläiselle – Länsiväylän arvio piti kutinsa

Esport Oilers jatkaa F-liigan pudotuspeleissä lyötyään hallitsevan mestarin Classicin riemukkaasti keskiviikkona.

Samalla Oilers katkaisi F-liigaa viime vuodet suvereenisti hallinneiden tamperelaisten valtakauden. Sen aikana Classic voitti peräti kuusi perättäistä mestaruutta.

Oilersin ja Classicin kohtaaminen eteni tasaisesti espoolaisten kotihallissa. Pelin ratkaisu nähtiin vasta jatkoajalla, kun Antti Suomela iski voittomaalin 8–7.

Oilersin vakuuttavat otteet saattoivat tulla monelle F-liigan fanille yllätyksenä.

Länsiväylän urheilutoimittaja Jari Kostiainen arvioi kuitenkin viikko sitten julkaistussa analyysissa, että Oilersilla on mahdollisuudet lyödä Classic.

Kostiainen uumoili, että pudotuspelisarjan ratkaisuun olisi tarvittu täydet seitsemän peliä. Nyt espoolaiset näyttivät hallitsevalle mestarille kaapin paikan suoraan neljässä pelissä.

Lue Jari Kostiaisen analyysi: Oilersilla ja Westend Indiansilla alkaa nyt raaka rupeama – Länsiväylän urheilutoimittaja povaa Oilersille superyllätystä

Nyt Espoossa jännitetään, onnistuuko myös Westend Indians kampeamaan itsensä altavastaajan paikalta jatkoon. Indians jatkaa taistelua TPS:ää vastaan hävittyään turkulaisille keskiviikkona. Sarja on nyt tilanteessa 1–3 TPS:n eduksi.

Jatkopaikkansa pudotuspeleissä varmisti keskiviikkona myös Nokia, joka voitti OLS:n suoraan neljässä ottelussa.