Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kiekko-Espoon ringettenaiset juhlivat pronssia – Fanny Impilä nousi hurjan thrilleripelin ratkaisijaksi

Kiekko-Espoon ringettenaiset päättivät kautensa riemukkaisiin mitalijuhliin äärimmäisen jännittävän ja tiivistunnelmaisen pronssiottelun jälkeen Helsingissä lauantaina.

Maalein 4–5 päättynyt peli ratkesi vasta toisessa jatkoerässä.

Espoon sankarittareksi nousi Fanny Impilä, joka toi espoolaiset ensin tasoihin vain seitsemän sekuntia ennen varsinaisen peliajan päätöstä. Lopullisen niitin Impilä iski ajassa 74.45 ja jätti näin paikallisvastus Helsinki Ringetten mitalien ulkopuolelle.

– Molemmilla joukkueilla oli omat hetkensä, ja ottelu tarjosi yleisölle varmasti jännitystä koko rahan edestä. Se, että pronssipeli venyy toiseen jatkoerään, kertoo, miten tiukka peli oli ja miten molemmat joukkueet halusivat voittaa. Tämä oli joukkueen työvoitto ja mahtavaa, että uskottiin omaan tekemiseen, Impilä kommentoi.

Samaa mieltä oli joukkueen kapteeni Tanja Ahonen, joka teki joukkueensa avausmaalin.

– Peli oli tiukka, kuten etukäteen osattiin odottaa. Hallittiin pelin loppua, jonka tuloksena tehtiin tarvittavat maalit. Ansaittiin pronssimitali, ja en voisi olla ylpeämpi tästä joukkueesta. Jokainen antoi kaikkensa kentällä. Parempaa loppua kaudelle ei voisi toivoa.

Tunnelma Helsingin Pirkkolassa jäähallissa oli sähköistynyt heti pelin alusta lähtien. Viime vuoden pronssimitalisti Helsinki Ringette ja hopeamitalisti Kiekko-Espoo olivat molemmat pelanneet ansiokkaan kauden, jonka molemmat halusivat päättää kauden mitaleihin.

Erän puolivälissä Helsingin Emmi Juusela törmäsi hurjannäköisesti kampituksesta laitaan kovalla vauhdilla. Kiekko-Espoon rangaistuksen aikana Helsinki pyöritti peliä hyökkäyspäässä, mutta Espoo selviäsi hyvällä puolustustyöskentelyllä.

Avausmaalin iski Kiekko-Espoon kapteeni Ahonen ajassa 14.45. Yleisö ei ehtinyt kuitenkaan kauaa rauhoittua, kun jo toisessa päässä kolisi. Tilanteesta, jossa Kiekko-Espoon Hanna Minkkinen torjui ensin Meeri Lonkan vedon, Emmi Juusela sai renkaan ja tasoitti pelin juuri ennen erätaukoa.

Toinen erä alkoi tasaisissa merkeissä. Erän puolivälissä Kiekko-Espoo pyöritti erinomaisesti hyökkäystä, ja kotijoukkue Helsingin puolustuskolmio pieneni liiaksi. Espoon varakapteeni Riikka Sjögren iski tilanteesta maalin ajassa 24.49.

Puolen minuutin päästä Sjögrenin maalista Helsinki toi tilanteen tasoihin kapteeninsa Camilla Ojapalon johdolla. Vain hetkeä myöhemmin Sjögren sai jättösyötön ja viimeisteli hienolla yksilösuorituksella joukkueen kolmannen maalin.

Kolmas erä alkoi edellisten erien tapaan hyvin tasaisena. Erän puolivälissä Kiekko-Espoon Katariina Kurikko pääsi yksin läpi. Helsingin Mona Rytkönen taipui kuitenkin hienosti räpylätorjuntaan.

Kun Helsingin hyökkäysaikaa oli jäljellä enää muutama sekunti, Ojapalo rykäisi renkaan maalin yläkulmaan sellaisella vauhdilla, että Hanna Minkkisen juomapullokin lensi kaaressa jäälle.

Tällä upealla maalilla Helsinki tasoitti pelin 3–3:een ajassa 42.03.

Myös neljäs erä alkoi rytinällä. Peliä oli ehditty pelata vain puoli minuuttia, kun rengas pompahti Espoon maaliin Minka Tiihosen vedosta ja Helsinki siirtyi ensi kertaa johtoon maalein 4–3.

Mitä pidemmälle erä jatkui, sitä kovemmin yleisö huusi ja kannusti. Ajassa 53.01 Kiekko-Espoon pistekärki Jenna Hakkarainen palkitsi kannustajat laukoen maalin ja tuoden jälleen pelin tasalukemiin.

Kovan ja tasaisen väännön jälkeen Helsinki nousi kuitenkin uudelleen johtoon Tiihosen vedolla ajassa 58.01.

Viimeinen minuutti oli todellista jännitysnäytelmää. Kun Kiekko-Espoo otti maalivahtinsa Minkkisen pois kentältä, yleisö nousi jännityksestä seisomaan ja desibelit kohosivat.

Vain seitsemän sekuntia ennen päättymistä, Fanny Impilä iski espoolaiset tasoihin riparivedolla.

Ensimmäisessä jatkoerässä tiukan taistelun tulos alkoi näkyä pelaajien väsymyksenä. Helsinki taisteli, vaikka Karola Kosunen sai kahden minuutin jäähyn karvaustilanteesta, ja erä päättyi maaleitta.

Toinen jatkoerä alkoi Helsingin hyökkäyksestä, josta Kiekko-Espoo onnistui kuitenkin pian riistämään renkaan haltuunsa ja viemään pelin Helsingin päätyyn.

Ajassa 75.45 Fanny Impilän osuma vei espoolaiset voittoon ja sarjan pronssisijalle.