Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hongan maalitykki Agon Sadiku sai huippusiirron Norjaan – näin osapuolet kommentoivat

Esport Honka menettää maalinsylkijänsä, kun hyökkääjä Agon Sadiku siirtyy Norjan pääsarjaseura Rosenborgin riveihin.

Viime kaudeksi Honkaan siirtynyt Sadiku nousi ensimmäisellä Veikkausliigakaudellaan sarjan kärkihyökkääjien joukkoon ja viimeisteli 19-vuotiaana neljätoista liigamaalia. Se oikeutti hänet maalipörssin kolmanteen sijaan.

Sadiku valittiin myös Veikkausliigan vuoden tulokkaaksi.

– Kiitos kaikille Hongan kannattajille ja henkilökunnalle sekä erityisesti valmentajille ja joukkuekavereille, joista tuli lyhyessä ajassa minulle kuin yksi iso perhe. Matkani jatkuu muualla, mutta Honka tulee olemaan aina sydämessäni, Sadiku kommentoi seuran tiedotteessa.

Hongan urheilutoimenjohtajan Petri Vuorisen mukaan Sadikun kehitys viime kaudella oli hienoa seurattavaa.

– Kentällä taitava ja samalla tekee valtavan määrän töitä joukkueen eteen. Esimerkki monelle nuorelle pelaajalle. Hieno ihminen, ottaa muut ihmiset hyvin huomioon, Vuorinen sanoo tiedotteessa.

Manageri Hexi Arteva puolestaan sanoo, että Sadikun siirto on osoitus Hongan kyvystä kypsyttää kansainvälisen tason pelaajia.

– Tästä on hyvä jatkaa jo seuraavassa siirtoikkunassa muutaman kuukauden päästä. Tähän ikkunaan ylitämme kaikki ennätyksemme, se lämmittää, Arteva ennakoi tiedotteessa.