Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoolainen korisilmiö kirkasti hopean kullaksi – OBA:n 19-vuotiaat vakuuttavaan voittoon SM-finaalissa

Finaalipelin hahmo oli Morris Ugusuk 27 pisteellä.

Omnia Basketball Akatemia voitti 19-vuotiaiden poikien SM-kultaa lyömällä murskaluvuin Munkkiniemen Kisapojat viikonloppuna pelatussa ratkaisevassa finaalissa.

OBA voitti Töölön Kisahallissa yli 600 katsojan edessä sunnuntaina pelatun finaalin 84–55 (40–34). Loppuottelusarja meni OBA:lle puhtaasti 2–0.

Koripalloliitto kertoo verkkosivuillaan, että MuKi pysyi puoliajalle OBA:n kyydissä, mutta kolmas neljännes oli omnialaisten näytös. OBA vei kymmenminuuttisen peräti 26–9.

Parketin selkeä ykkönen oli OBA:n Morris Ugusuk, joka tehtaili 27 pistettä, neljä levypalloa, kahdeksan syöttöä ja viisi riistoa. Omnian toiseksi paras pistemies oli Okku Federiko (14/7/6 syöttöä/5 riistoa).

OBA on noussut nopeasti Suomen juniorikoripallon huipulle. Viime keväänä joukkue taipui vielä SM-finaalissa Tampereen Pyrinnölle pelein 0–2.

OBA:n joukkue on toiminut vuodesta 2019 osana Omnian urheiluoppilaitostoimintaa.

Hankkeen kehittäjinä ovat Omnia, Urhea, Koripalloliitto, Walter ry ja opetus- ja kulttuuriministeriö.

Joukkueessa on lahjakkaita pelaajia eri kulttuuritaustoista.

– Kukaan ei ennakkoon tiedä, kenestä kasvaa huippu-urheilija. Tässä tehdään paljon asioita urheilun ehdolla, mutta koulu on myös keskiössä nuoren arjessa, Walter Pratesi kuvaili Walterin toiminnanjohtaja Länsiväylän haastattelussa viime keväänä.

Lue myös:

Espoolainen korisilmiö löi kaikki ällikällä – nyt joukkue kertoo, miten Omnia Basketball Academy sai alkunsa