Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Häikäistynyt-patsaskin juhlistaa nyt kiekkohuumaa – Kiekko-Espoo juotti Ketterälle karvasta vappusimaa

Mestiksen voitosta kamppaileva Kiekko-Espoo tasoitti finaalisarjan. Taidemuseo EMMAn museomestarit pukivat Espoon pelipaidan Heikki von Hertzenin patsaan päälle Tapiolassa.

Kiekko-Espoo ei antanut viime viikonlopun tappion kirvellä enää sielussa, vaan haki komean vierasvoiton Imatran Ketterästä Mestiksen finaalisarjassa maanantaina.

Maalein 1–4-päättyneen ottelun jälkeen Mestiksen finaalisarja on nyt tilanteessa 2–2.

Seuraavan kerran joukkueet kohtaavat Espoon Metro Areenalla keskiviikkona.

Lue myös: Ennätyksellinen 5 200 katsojan yleisö koki sydämentykytyksiä – Sakari Turtiaisesta epäonnen soturi uskomattoman tilanteen päätteeksi

Maanantain kohtaamisessa Ketterä piti otetta vielä ensimmäisessä erässä ja aloitti maalinteon Elmeri Kaksosen ylivoimaosumalla.

Toisessa erässä loppuun myydyn hallin kotiyleisölle juotettiin pilaantunutta vappusimaa etuajassa.

Ensin Kiekko-Espoon tehopuolustaja Aleksi Matinmikko laukoi tasoitusmaalin vain 12 sekuntia erän aloitussummerista. Osuma oli Matinmikolle pudotuspelien seitsemäs ja hän otti sillä haltuunsa Mestis-puolustajien yhden kauden pudotuspelien maaliennätyksen.

Lopullisesti Ketterän selkäranka taipui, kun Espoon Julius Rantaeskola (1+1) ohjasi ottelun voittomaalin ja sitten Morten Jurgens kasvatti johdon 1–3:een.

Loppulukemat 1–4 viimeisteli Espoon Joni Piipponen tyhjään maaliin.

Jaakko Heikkinen kirjautti ottelussa kolme syöttöpistettä.

Espoossa on meneillään kiekkohuuma, jollaista kaupungissa ei ole vähään aikaan koettu. Viime viikonlopun kotipelissä Metro Areenalle saapui yli 5 200 hengen ennätysyleisö. Myös finaalisarjan ensimmäinen peli houkutti 3 600 katsojaa.

Espoolaisten menestystä kirittää myös taideväki. Espoon modernin taiteen museon EMMAn markkinointiviestinnän asiantuntija Iris Suomi kertoo, että EMMAn museomestarit ovat pukeneent Kiekko-Espoon pelipaidat julkisille taideoksille osoituksena espoolaisesta yhteishengestä.

– Paidat on puettu EMMAn museomestareiden toimesta taideteoksien teosturvallisuudesta huolehtien, Suomi kertoi.

Hän muistuttaa, ettei ulkopuolisten pidä lisäillä patsaisiin omia tuen osoituksiaan, jotta teokset eivät vahingoittuisi.

Kiekko-Espoon ja Ketterän keskiviikon peli Espoossa alkaa kello 18.30.

Edit 26.4. klo 8.41: Lisätty taidemuseo EMMAn kommentit.