Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jääkiekon MM-kisat 2023 | Itävaltalainen Judith Fillafer löytää vain yhden ongelman Suomen MM-kisoista

Itävallan maajoukkueen faniklubi lupaa mökää ja väriä Nokia-areenalle. Vain Suomi-pelin lippujen hinnat harmittavat.

Itävallalle ei povata menestystä jääkiekon miesten MM-kilpailuista, mutta joukkueen kannattajaryhmä uskoo olevansa kärkipäätä äänekkyydessä ja näkyvyydessä.

Noin 50 Itävallan maajoukkueen virallisen faniklubi United Fans Team Austrian (UFTA) jäsentä tulee kannustamaan omiaan Tampereelle.

– Yhdistyksen jäsenet antoivat viime vuoden MM-kisojen jälkeen palautetta, jonka mukaan meininki ei enää paremmaksi voisi tulla, joten meillä on varmasti tänä keväänäkin mahtavaa Tampereella, UFTA:n jäsen Judith Fillafer uumoilee.

– Harmi vain, että kaikki fanit eivät osallistu alkulohko-otteluun Suomea vastaan, koska liput siihen peliin ovat erittäin kalliit, hän sanoo.

UFTA perustettiin vuonna 2017. Sillä on 230–250 jäsentä.

Se on Itävallan jääkiekkomaajoukkueiden ensimmäinen faniklubi, jonka tavoite on tukea jääkiekkoa koko Itävallassa ja koota yhteen kaikki fanit kaikista liittovaltioista.

Meininki ei enää paremmaksi voisi tulla.

Yhdistys tekee paljon yhteistyötä Itävallan jääkiekkoliiton kanssa.

Hyvä esimerkki tästä on se, että UFTA:n tavaroita, kuten lippuja, banderolleja ja rumpuja, kulkee Suomeen maajoukkueen bussin mukana.

Judith Fillafer liittyi porukkaan viime vuonna, mutta vasta Tampereella, jonne hän matkusti alun perin yksin.

– Itävallan ja Yhdysvaltain ottelun aikana satuin juttelemaan erään saksalaisen kanssa. Hän ihmetteli, miksi en katso peliä Itävallan fanisektorilta. Siirryin sinne toisessa erässä ja minut otettiin välittömästi lämpimästi vastaan. Sen jälkeen seurasinkin kaikki Itävallan ottelut UFTA:n kanssa, hän kertoo.

United Fans Team Austrian jäsenet käyvät kannustamassa omiaan myös muiden kuin miesten A-maajoukkueen otteluissa.

He matkustavat naisten otteluihin sekä olivat hiljattain U18-joukkueen mukana Sloveniassa.

– Kaikilla jäsenillämme on suuri sydän jääkiekolle ja he käyttävät aikaa sekä rahaa parantaakseen lajin tietoutta kotimaassamme, Judith Fillafer sanoo.

Judith Fillafer käy usein Suomessa. Hän tuntee Inarin talven, Naantalin kesän ja kaikenlaista siltä väliltä.

Tampereella Fillafer aikoo jääkiekko-otteluiden lisäksi liikkua luonnossa, käydä saunassa, ehkä jälleen Jääkiekkomuseossa ja tavata tamperelaisen tuttunsa.

– Olen kuitenkin yhden yön Helsingissä, sillä käyn Samu Haberin konsertissa Musiikkitalossa.

Judith Fillafer uskoo vakaasti Itävallan säilyvän MM-kisojen A-sarjassa ja aiheuttavan suuremmilleen vielä muutaman yllätyksenkin.

– Meillä on nuori, intohimoinen joukkue ja upea päävalmentaja, hän määrittelee.

Jääkiekon maailman­mestaruus­kilpailut 2023 järjestetään Suomessa ja Latviassa 12.–28. toukokuuta 2023.