Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jääkiekon MM-kisat 2023 | Jukka Jalosen toinen puoli ei näy televisiosta – näin sitä luonnehtii Jalosen luottopelaaja

Konkaripuolustaja Atte Ohtamaa tuntee Jukka Jalosen kaksi puolta. Huippuvalmentaja osaa olla myös huippuvaativa. Tasapaino kuitenkin säilyy.

Mestarivalmentaja Jukka Jalonen on jo kaikille suomalaisille tuttu television välityksellä.

Joukkue tuntee hieman erilaisen päävalmentajan.

– Tosi hyvä valmentaja, niin kuin tulokset puhuvat puolestaan, sanoo Atte Ohtamaa, joka on pelannut Jalosen valmentamissa mestaruusjoukkueissa vuonna 2019 ja 2022.

– Reilu ja rento silloin kun sen aika on, mutta kun pelataan ja harjoitellaan, vaatimustaso on ihan tapissa. Tiedetään, mitä tehdään, ja (Jalonen) osaa tosi hyvin sen tasapainon siinä hommassa, Ohtamaa kertoo.

Kun pelataan ja harjoitellaan, vaatimustaso on ihan tapissa.

Jääkiekon maailmanmestaruuskilpailut ovat Ohtamaan mukaan pelaajille paineistavia kokemuksia. Yhdellä pelillä on MM-kilpailuissa iso merkitys.

– Kumminkin yritetään pitää ilmapiiri positiivisena ja rentona silloin kun ei pelata ja sitten taas pelissä on selvät sävelet ja vaatimustaso on joka pelaajaa kohtaan korkealla.

MM-joukkueelta ja sen valmentajalta vaaditaan Ohtamaan mielestä yhteishenkeä.

– Se näyttelee isoa osaa. MM-leiritys kestää neljä viikkoa ja siitä niille, jotka valitaan kisoihin, vielä muutaman viikon pidemmälle. Pitkä aika toimia yhdessä, kyllä se henki on kaikista tärkein juttu, Ohtamaa sanoo.

Menestys, jota viime vuosina on tullut, antaa Ohtamaan mukaan itseluottamusta ja luottoa siihen, että asioita on tehty ja tehdään oikein. Toisaalta menestys lisää omalla tavallaan myös vaikeuskerrointa.

– Kaikki tietävät, että meidät halutaan voittaa ja sitä varten tässä painetaan hommia, että ollaan siihen valmiita.

Ylimääräisiä paineita hän ei menestysodotuksista ota.

– On hyvä motivaattori, että on pystytty voittamaan ja jokainen tietää, että siihen on Leijonissa mahdollisuus.

Jääkiekon maailman­mestaruus­kilpailut 2023 järjestetään Suomessa ja Latviassa 12.–28. toukokuuta 2023.