Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jääkiekon MM-kisat 2023 | Kiekkofanien ehdoton kohde Tampereella on museo – "Kisat peräkkäisinä vuosina on lottovoitto"

Suomen Jääkiekkomuseolla on odotettavissa toinen kiireinen toukokuu.

Yleensä jääkiekon MM-kisat osuvat yhteen maahan korkeintaan kerran kymmenessä vuodessa. Kisat peräkkäisinä vuosina on lottovoitto. Ainakin kaupungille, jossa on jääkiekkomuseo.

Suomen Jääkiekkomuseon museonjohtaja Salla Järnefelt odottaa tästä syystä kisoja innolla. MM-kisat tuovat Tampereen Museokeskus Vapriikissa sijaitsevaan Suomen Jääkiekkomuseoon varovaisestikin arvioiden tuhansia kiekkoturisteja.

– Tuntuu, että into kisainto on nyt jopa korkeammalla. Viime kevään kisat näyttivät, että korona-ajan rajoitukset eivät enää tapahtumia haittaa, uskoo Järnefelt.

Suuria uudistuksia museoon ei ole kisoja varten tulossa, sillä ne urakoitiin jo viime vuodeksi, kun museo sai kokonaan uuden sisääntulon.

Suomen Jääkiekkomuseon perusnäyttelyn lisäksi museossa on kisojen aikana vaihtuva näyttelykokonaisuus Pelataan Suomessa – arvokisoja vuodesta 1965.

Pienempiä uutuuksia ovat ennen kaikkea ruotsalaisia kisaturisteja varten tehtävä digitaalinen valokuvanäyttely.

Museossa järjestetään kisojen aikana myös tapahtumia. Lauantaina 13. toukokuuta järjestetään Kiekkoralli-tapahtuma, jonka työpajoissa suunnitellaan kannustuslauluja ja tehdään viirejä ja rintamerkkejä. Lauantaina 20. toukokuuta Suomen Jääkiekkomuseo on mukana Museoiden yössä, jolloin Tampereen museot ovat auki jopa puoleen yöhön saakka.

– Tapahtumissa järjestetään opastuksia myös englanniksi ja ruotsiksi kansainvälisiä kiekkovierailta varten.

Suomen Jääkiekkomuseo avattiin Tampereen Hakametsän jäähalliin vuonna 1979. Vuodesta 2000 sen on sijainnut Museokeskus Vapriikissa.

Jääkiekon maailman­mestaruus­kilpailut 2023 järjestetään Suomessa ja Latviassa 12.–28. toukokuuta 2023.