Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

LV-kuvareportaasi | Espoossa muhii uusi futisilmiö – "Tavoitteena on Ykkösliiga"

Ennätysyleisö seurasi EPS:n peliä HIFK:ta vastaan. Seura tavoittelee uutta sarjapaikkaa ensi kaudelle.

Espoolainen jalkapallo on ollut viime vuosina nosteessa FC Hongan vakiinnutettua asemansa Veikkausliigan kärkikahinoissa.

Kaupungin ykkösjoukkueen takana muhii kuitenkin toinenkin futisilmiö, kun vuonna 1970 perustettu Espoon Palloseura (EPS) rymistelee ylöspäin niin miesten, naisten kuin junioreiden sarjoissa.

Myös yleisö on löytänyt tiensä EPS:n peleihin, mistä saatiin uusi todistus viime keskiviikkona, kun kotijoukkue kohtasi HIFK:n Suomen Cupin neljännellä kierroksella.

EPS:n kotiareenalle Espoonlahden Urheilupuistoon oli saapunut reilusti yli tuhat katsojaa jännittämään oman joukkueen taistelua. Seuran juniorikatsomo oli täynnä, ja se pärjäsi äänen käytössä jopa HIFK:n kannattajille aika ajoin.

Espoolainen Jukka Tuominen istui katsomossa jalkapalloilevien poikiensa kanssa. Kiinnostus kotijoukkuetta kohtaan ja halu tuoda perheen kuusi- ja kahdeksanvuotiaat innostivat Tuomista saapumaan paikalle.

– Toimin myös molempien poikien joukkueissa apuvalmentajana, Tuominen kertoi Aaron-poika kainalossaan.

EPS:n toiminnanjohtaja Janne Ohralahti kertoi ottelun alla, että Espoonlahden katsomoon saa ottaa enimmillään 1 500 katsojaa. Aivan siihen ei keskiviikkona ylletty. Viileä ja sateinen keli vaikutti, ja lopulta katsojaluvuksi tuli uusi ennätys: noin 1 200 silmäparia.

Espoonlahdessa tehdään arvokasta työtä.

Edellinen katsojaennätys (951 katsojaa) oli viime vuoden toukokuulta, jolloin EPS kohtasi IFK Maarianhaminan Suomen Cupissa.

Entistä ulkoministeriä ja futismiehenä tunnettua Timo Soinia keskiviikon kehno keli ei haitannut.

– Mitä mainioin keli katsoa espoolaista jalkapalloa. Harmi vain, että olemme tappiolla, EPS:n kausikortin omistava Soini manasi ottelutauolla.

EPS pelaa Kakkosen B-lohkossa. Sarja ei ole startannut parhaalla mahdollisella tavalla, mutta EPS:ssä katsotaan luottavaisin mielin tulevaisuuteen.

Ohralahden mukaan EPS:n tavoite on päästä pelaamaan ensi kaudella uuteen Ykkösliigaan, jonka Palloliitto synnytään Ykkösen ja Kakkosen väliin.

– Palloliitto on tehnyt sarjauudistuksia ensi kaudeksi. Hyvässä uudistuksessa Ykkösen ja Kakkosen väliin syntyy niin sanottu uusi Ykkösliiga, Ohralahti tietää.

Helsingin IFK herättää aina tunteita. Suomen Cupin otteluun oli Espoonlahteen saapunut poliiseja normaalia enemmän, paikalla nähtiin näyttävästi jopa ratsupoliiseja.

– Tiedetään, että HIFK:n otteluissa on joskus ollut värikästä toimintaa, eräs paikalle tulleista poliiseista kertoi ottelun alla.

Myös EPS:n toimistossa oltiin hereillä. Kahvimyyntiä pyörittänyt Eila Frisk kertoi, että kahvia on varattu myyntiin runsas 20 litraa.

– Luulen, että hoidareita menee noin 250 menee, toinen myyjistä kehui.

Helsingistä paikalle saapui kolmisen sataa vastustajan puna-asuista kannattajaa. Katsomossa istuivat myös HIFK-pelaaja Abiola Bamijokon äiti Amelija Stojanovska.

– Oman pojan ottelut jännittävät aina. Poikani täytti vasta 18 vuotta, ja nämä ovat kuitenkin miesten otteluja, Stojanovska purki tuntojaan.

HIFK pelaa tällä hetkellä Ykkösessä. HIFK-kannattaja Harri sanoi luottavansa joukkueen paluuseen Veikkausliigaan ja seuran nykyjohtoon.

– Firman miehet vetävät nyt seuraa, nousu tulee hitaasti, mutta varmasti, Harri vakuutti makkarajonossa.

HIFK vei ottelun maalein 1–4. Vaikka EPS hävisikin, sillä ei isossa kuvassa ole mitään merkitystä. Selvästi näkee, että Espoonlahdessa tehdään arvokasta seuratyötä. Sen päälle Janne Ohralahden on hyvä rakentaa espoonlahtelaista futisilmiötä.