Lukijalta: | Tapiolasta tarvitaan nopeita yhteyksiä, ei maisemareittejä

Nimimerkki Haluan kulkea maan päällä esitti toiveen maisemareitistä Länsiväylän Areenalla. Nimimerkki toivoi bussireitin perustamista Tapiolasta Helsingin keskustaan. Olen kirjoittajan kanssa eri mieltä. Westendin asemalta bussilla pääsee jo nyt, uutta bussilinjaa ei tarvita. Yhteyksiä Tapiolasta muualle Espooseen sekä Helsingin keskustaan pitää nopeuttaa ja sujuvoittaa, ei hidastaa maisema-ajelun vuoksi.

HSL on koronaviruksen vuoksi tiukassa taloudellisessa paikassa. Matkustajamäärät ovat vähentyneet ja lipputulot supistuneet. Vuoroja saatetaan joutua entisestään vähentämään. Tärkeintä tässä tilanteessa on huolehtia siitä, että yhteydet pysyvät hyvinä ja ihmiset pääsevät edelleen töihin, kouluun, päiväkotiin ja harrastuksiin. Todella monen espoolaisen arki on julkisten kulkuvälineiden varassa.

Liityntäyhteyksiä metron varrelle on syytä pitää erityisellä silmällä nyt ja länsimetron jatkeen valmistuessa. Yhteyksien on oltava käyttökelpoisia ja sujuvia mahdollisimman monelle espoolaiselle, jotta auto ei olisi välttämätön valinta. Ajat ovat taloudellisesti tiukat. Toimivien ja mahdollisimman monien arkea palvelevien julkisten yhteyksien kehittäminen on kaikkein tärkeintä. Niin hyvin Espoon julkinen liikenne ei toimi, että maisemareitit olisivat ensimmäisinä mielessä.

Emmi Venäläinen , julkisilla ajelija Otsolahdesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut