Lukijalta: | Onko Espoo parempaa kastia kuin Turku ja Tampere?

Länsiväylän pääkirjoitus (2.12.2020) otti kantaa Helsingin Sanomien (30.11) juttuun, jossa vertailtiin Turkua ja Tamperetta Suomen mahdollisina kakkoskaupunkeina. Espoo on asukasluvultaan suuri ja ratkaisukyvyltään innovatiivinen, mutta riittääkö se perusteluksi sivuuttamaan kaksi kulttuurihistoriallisesti merkittävää keskusta kaupunkikisassa?

Kaupungin viihtyvyyttä ei mitata asukasluvuissa ja verotuloissa, vaikka ne voivatkin antaa vihiä asukkaiden elintasosta ja kaupungin houkuttelevuudesta. Kaupungin viihtyvyyttä aistiessa, kaupunkiin täytyy pystyä helposti jalkautumaan ja tässä mielessä Espoo on vaikeammin hahmotettava kokonaisuus kuin Turku tai Tampere. Myös vaiheikas historia, mukulaiset kadut, kaupunkipuistot, kesäiset ravintolat ja kivijalkaliikkeet tuovat kaupunkikuvaan tunnelmaa, jota on vaikeaa muilla keinoin jäljittää.

Merellisellä Espoolla on toki omat ainutlaatuiset vahvuutensa. Ehdottaisinkin, että omiin poteroihin asemoitumisen sijaan avartaisimme käsityksiämme maamme kaupungeista matkustaen ja elämysten kautta.

Aleksis Rentto

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut