Lukijalta: Hukkaako Espoo vetovoimansa kerrostaloviidakkoon?

Joulukuussa Helsingin Sanomissa (HS 15.12.) kirjoitettiin, kuinka Espoo menettää asukkaitaan ympäryskuntiin. Marjukka Virtanen (LV 23.12.) viittaa tähän kirjoituksessaan, jossa hän arvelee yhdeksi syyksi muuttotappiolle Espoon pienet, kalliit ja kaukana palveluista olevat tontit.

Kun perheeni kanssa muutimme Helsingistä Espooseen 26 vuotta sitten, keskeinen syy oli päästä viihtyisälle pientaloalueella. Meille oli tärkeää Marjukka Virtasen lailla, että koti sijaitsi palvelujen läheisyydessä ja hyvien kulkuyhteyksien päässä.

Olen ihmetellyt, miksi Espooseen rakennetaan täyttä häkää uusia valtavia kerrostaloja, jotka ovat vieri vieressä ja vielä maapohja asfaltoidaan tai kivetetään niin, että alueen vihreys jää minimiin.

Kaipaan kauneutta ja viihtyisyyttä ympärilleni. Minusta on ollut ikävä seurata tätä trendiä, joka Espoossa on ollut vallalla viime vuosina. Miksi esimerkiksi metroasemien läheisyyteen, Suurpeltoon ja Perkkaalle pitää rakentaa pelkästään korkeita kerrostaloja. Eikö voitaisi kaavoittaa myös pientaloalueita palvelujen läheisyyteen. Nykytrendin mukaista tuntuu olevan myös se, että kerrostaloihin tehdään erityisen paljon pieniä asuntoja. Eihän siinä ole muuta vaihtoehtoa perheillä kuin muuttaa pois Espoosta.

Myös kaupunkimaantieteen professori Mari Vaattovaara Helsingin yliopistosta (HS 4.1.) kertoo seuranneensa huolestuneena Espoon kehitystä: ”Vaikuttaa siltä, että siellä ei ole pitkään aikaan enää mietitty, mitä ihmiset haluavat ja onko se vastaus aina uusi kerrostalo.”

Minulla ei ole mitään kerrostaloja vastaan. Olenhan asunut niissä puolet elämästäni, mutta ihmisillä pitää olla vaihtoehtoja, mistä valita. Ei enää lisää kerrostaloja, kiitos.

Sari Savela

Laajalahti, Espoo

Kommentoi