Vaaliareena: Espoon kaavoituksen tulee taata sopusuhtaiset asuinalueet

Merja Vuori ja Henna Kajava kirjoittivat Länsiväylän Lukijan Areenassa (LV 30.-31.1. ja LV 6.-7.2.) Espoon asuntopolitiikasta. Merja Vuoren kirjoitus oli pohdiskeleva ja sisälsi hyviä oivalluksia, mutta sitten se jälkimmäinen, siinä vedettiin erikoisella tavalla mukaan maahanmuuttopolitiikka.

Kirjoittajan mukaan sosiaalista asuntotuotantoa ei Espoossa tarvita, siis toisin sanoen valtion tukemaa ARA-tuotantoa. Kirjoituksesta saa muun muassa käsityksen, että tuotanto on maahanmuuttajia varten ja infrakin rakennetaan heitä varten. Täytyy kuitenkin muistaa, että muun muassa Espoon Asunnot tuottavat ja ylläpitävät merkittävää vuokra-asuntokantaa, joka palvelee espoolaisia varsin hyvin, riippumatta siitä, mikä heidän etninen taustansa on.

En tiedä, mutta uskoisin, että asukkaina on paljon tärkeissä yhteiskunnan toiminnoissa mukana olevia terveydenhoidon ja erilaisten palveluiden tuottamisessa mukana olevia henkilöitä. Tämä palvelusektori toimii jokaisen espoolaisen puolesta. Ei siis ole yhdentekevää, minkälainen asuntopolitiikka kaupungilla on.

Olin itse mukana poliittisessa eri puolueiden yhteisessä toimikunnassa, jossa valmisteltiin Espoon nykyinen ja valtuuston hyväksymä asunto-ohjelma. Siinä määritellään selkeästi nelivuotiskauden tavoitteet. Ohjelma on varsin hyvä kokonaisuus ja siitä ei tule lipsua. Se tukee Espoon kehitystä kaupunkina, joka palvelee kuntalaisiaan.

Tähän asiaan liittyy myös kaavoitus. Kaavoituksella tulee taata sopusuhtaiset asuntoalueet lähivirkistysalueineen ja muine kuntalaisille tärkeine toimintoineen.

Huoli kuitenkin nousee, kun kaavoituksella tuodaan valtavaa rakennusmassaa korkeine torneineen muun muassa pientalojen viereen tai viihtyisäksi luotujen, usein 3–5 kerroksisien, asuinkortteleiden eteen.

Kaupunki kasvaa ja se on hyväksyttävää, mutta jokin tolkku pitää olla, asukkaita pitää kuunnella, eikä ahnehtia liikaa. Viihtyisä ja palveluja tuottava kaupunki on paras!

Jukka Vilske, SDP,

Kaupunginhallituksen varajäsen,

Tila- ja asuntojaoston jäsen

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut