Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Olarin uimahalli on olarilaisille todella tärkeä

Espoon uimahallitilanne on tällä hetkellä todella huono.

Espoonlahden uimahallin mennessä remonttiin Espooseen jää vain Matinkylän uimahalli, joka valmistunee vuonna 2022, ja Keski-Espoon ja Leppävaaran uimahallit.

Espoon kaupungin omistuksessa olevassa Olarin uimahallissa on pieni kuntosali ja uima-allas. Uima-allas käy käsityksemme mukaan vain vesijuoksuun ja vesijumppaan, sillä se liian pieni pikauimareille, kuntouimareille ja liian syvä lapsille. Tilat kunnostettiin muutama vuosi sitten. Ja varsinkin uimahallin sauna ja pesutilat vastaavat uusia. Samoin kuntoilulaitteet ovat hyvässä kunnossa ja niitä on monipuolinen valikoima.

Nyt kaupunki on luopumassa tästä olarilaisille todella tärkeästä paikasta. Olarin ikäihmiset käyvät ahkerasti uimahallissa ja kuntosalilla. Siellä kokoonnutaan ja ollaan ystäviä kaikkien kanssa. Ilmapiiri on erittäin sosiaalinen ja rentouttava. Se auttaa yksinäisiä ihmisiä tutustumaan ja seurustelemaan muitten kanssa.

Espoo katsoo, että tiloissa ei ole kunnollista liikkumisrajoitteisille tarkoitettua sisäänpääsyä uimahallin puolelle. Kuntosali on ensimmäisessä kerroksessa ja uimahalli alakerrassa. Uimahallissa käy melko iäkkäitä ja huonokuntoisiakin ihmisiä, mutta portaat eivät ole olleet tähänkään asti esteenä halliin menolle.

Jos nämä eläkeläiset nyt joutuvat siirtymään Matinkylän uimahalliin voi heidän kuntoilunsa loppua kokonaan. Heillä ei monellakaan ole omaa autoa, jolla voisi mennä Matinkylään. Jos he joutuvat talvipakkaselle odottelemaan bussia sekä Matinkylään että sieltä pois, se lopettaa harrastukset. Lisäksi kaikki eivät asu bussipysäkin lähellä. Espoon maksettavissa oleva taksikyytikään ei ole ilmaista. Lisäksi Matinkylän uimahallissa ei koskaan tule muodostumaan sellaista keskinäistä ystäväpiiriä, joka vetää seniorit joka viikko aina uudelleen käymään uimassa ja kuntosalilla.

Onko kaupungille halvempaa kuntouttaa myöhemmin näitä senioreita sekä fyysisesti että henkisesti ja mitä etua kaupungille on siitä, että se vuokraisi tilat esimerkiksi jollekin seuralle, joka tuskin maksaa tilan käytöstä kaupungin nykyiset kustannukset 188 000 euroa vuodessa? Ensin tehdään remontti ja sitten suljetaan tilat ja lopetetaan toiminta!

Olemme maksaneet veromme Espooseen kymmeniä vuosia emmekä halua menettää kuntosalipalveluita kotimme läheltä. Ehdotamme, että Olarin uimahallin käyttö olisi nykyisillä aukioloaikoina käytössä olarilaisille ja muille halukkaille. Koska sali on nyt auki vain arkipäivinä, sitä voitaisiin vuokrata esimerkiksi urheiluseuroille viikonloppukäyttöön.

Jaakko Valtanen

Marita Vanhanen

Riitta Vuorio

Olarin kuntosalia 20 vuotta ahkerasti käyttäneet seniorit