Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Maahanmuutto on mahdollisuus

Perussuomalaisten Henna Kajavan mukaan vieraskielisten kasvu on vakava uhka Espoon taloudelle (LV 7.8.). Se, miten hänestä vieraskieliset ovat uhka luontoarvoille, jää perustelematta.

Persut näköjään laajentavat viha-alueensa rajoja: kaikki vieraskieliset ja ulkomaalaistaustaiset. Kajava ei mitenkään erottele vieraskielisiä. Kaikki maahanmuutto on pahasta. Aiemmin vihan kohteena olivat vain kehitysmaista ja sota-alueilta paenneet.

Miten Espoon taloutta uhkaavat Otaniemen vieraskieliset opiskelijat tai IT-yritysten vieraskieliset huippuammattilaiset? Moni espoolaisfirma saa vieraskielisistä ja korkeasti koulutetuista kipeästi kaipaamaansa helpotusta huutavaan työvoimapulaan.

Kun muistaa, miten rajusti persut vastustivat pakkoruotsia ja muutenkin ruotsin opetusta, niin heistä ilmeisesti ruotsin kieli kuuluu pannaan julistettuihin vieraisiin kieliin. Perussuomalaisten kannattaisi lukea tältä osin perustuslakia. Myös pykälän 1 osalta, jossa ei puhuta kantasuomalaisten perusoikeuksista vaan ihmisarvosta. Sitä ei sidota mihinkään yli-ihmistä edustavaan kansallisuuteen.

Maahanmuutto ei ole uhka hyvinvointivaltiollemme. Maahanmuutto on edellytys hyvinvointivaltiolle. Talous tarvitsee työvoimaa. Työvoimapula uhkaa jo vakavasti sairaala- ja muuta hoitoalaa. Minusta tämä jos mikä uhkaa hyvinvointivaltiota.

Puheenvuoro oli varmaan tarkoitettu ärsyttämään Espoon kokoomusta, tulevaa hallituskumppania, joka on vähän kompuroinut näissä asioissa. Kajava kysyy, uskaltaako kokoomus puolustaa pientä Suomea, vaikka EU:ta uhmaten? Vähän siihen tarvittaisiin kannatusta lisää. Ehkä sitä tulee persuilta?

Juhani Hakala

Espoo