Tutkimus: Espoolaiset käyvät ahkerasti elokuvissa ja penkkiurheilusta suosituin on jääkiekko

Tutkimuksen mukaan espoolaiset harrastavat monipuolisesti sekä kulttuuria että liikuntaa. Kyselyyn vastasi toissa vuonna 748 espoolaista, ja heistä puolet harrastaa ohjatusti viikoittain ja yli puolet osallistuu järjestötoimintaan.

Järjestöistä liikuntajärjestöt olivat suosituimpia. Liikuntaa harrastetaan aktiivisesti sekä kesällä että talvella. Suosituimpia liikuntalajeja ovat lenkkeily, kotona tehtävä harjoittelu, ohjattu liikunta seurassa tai ryhmässä, sekä vesiliikunta. Espoolaiset nauttivat myös luonnossa liikkumisesta.

Lähes 70 prosentilla espoolaisista on jokin kulttuuriharrastus. Suosituimpia ovat kädentaidot, valokuvaus ja musiikki. Kulttuuripalveluista kirjasto tavoittaa asukkaat hyvin. Kirjastossa viihtyvät eri ikä- ja kieliryhmät, ja suosituin syy asioida kirjastossa on aineistojen lainaaminen.

Kulttuuritilaisuudet vetävät hieman enemmän väkeä, 84 prosenttia, kun taas urheilukilpailuissa ja -tapahtumissa käy 74 prosenttia vastanneista. Kulttuuririennoista elokuvissa käynti vie voiton, kun taas urheilussa jääkiekko saa eniten penkkiurheilijoita katsomoon.

Espoolaisten vapaa-ajan harrastuksia ja yhteiskunnallista osallistumista tutkittiin osana Tilastokeskuksen valtakunnallista kyselytutkimusta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut