Räppibändi joutui nokkapokkasille baarin kanssa – Nyt Kallion Sirdie ottaa ilon irti somekohusta: "Talo tulee takuulla täyteen"

Somekohussa vellova räppibändi Läskit Lokit kutsuttiin esiintymään Helsinkiin. Asukasaktiivien pelastama Pub Sirdie ilmoittaa maksaneensa kohun aiheuttaneet keikkajulisteeet. Jarkko Koskinen

Crista Lassfolk-Feodoroff

Tampereen kotipaikakseen ilmoittava räppibändi Läskit Lokit sai yllättävää näkyvyyttä viime viikolla, kun se joutui osalliseksi julkiseen kohuun. Samoin kävi kohun toiselle osapuolelle, Kaarinassa sijaitsevalle Bar Nuotille.

Kiista syntyi keikkajulisteista. Läskit Lokit oli tulossa pubiin esiintymään elokuun puolivälissä, mutta se ei toimittanut baarille keikkajulisteitaan. Bändin mukaan julisteista ei ollut edes puhetta.

Molemmat osapuolet esittivät asiasta näkemyksiään Facebookissa - ja esittävät edelleen.

Kuten jokainen sosiaalista mediaa käyttävä tietää, siellä tilanne kärjistyy nopeasti. Läskit Lokit sai somekansalta runsaasti tukea, koska ravintoloitsijan katsottiin isotelleen aiheetta.

Jossain vaiheessa Bar Nuotin ravintoloitsijalta meni niin sanotusti kuppi nurin.

Nimettömänä pysyttelevä ravintoloitsija kyhäsi "uhkasakkokirjeen", jossa yhtyettä vaadittiin poistamaan negatiiviset kommentit ravintolasta ja pyytämään julkisesti anteeksi. Uhkauksen seurauksena kohu paisui entisestään.

Helsingin Kalliossa sijaitsevassa, asukasaktiivien pelastamassa Pub Sirdiessä somevääntöä luki Jarkko Koskinen Koska riita johti keikan peruuntumiseen Varsinais-Suomessa, Koskinen tarjosi keskusteluketjussa bändille keikkapaikkaa Sirdiestä.

– Meillä on periaatteena olla rento, vapaa ja kaikille avoin paikka stagea myöten, Koskinen sanoo.

– Läskit Lokit täyttää takuulla talon, koska meillä on vain 22 asiakaspaikkaa.

Hän painottaa kommentoivansa asiaa vain omalta osaltaan, ei Pub Sirdien nimissä. Pubilla on noin 900 omistajaa, joista Sirdien somevastaavana toimiva Koskinen on yksi.

– Tarkoitukseni ei ole ottaa kenenkään puolta, vaan lähinnä ottaa koko homma vähän läpällä, Koskinen sanoo.

– Minulla itselläni riittää bändin lisäksi ymmärrystä ravintoloitsijalle. Voin hyvin kuvitella, kuinka pitkiä päiviä ja monia asioita hän tekee. Kohun alkutahtien taustalla voi olla siis myös väsymistä ja väärinymmärrystä, mutta jatkotoimet uhkailuineen eivät saa sympatiaa

Vuonna 1966 perustetun Pub Sirdien vuoden päivät kestäneen uuden elämän aikana keikkajulisteista ei Koskisen mukaan olla väännetty kenenkään kanssa.

Asioista on sovittu ja sopimuksista pidetty kiinni.

Sovittelevampaa asennetta Jarkko Koskinen toivoisi paitsi someen ylipäätään, myös nyt vellovaan kiistaan. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö kiistasta voisi ottaa iloa irti. Pub Sirdiessä on esimerkiksi mietitty Läskit Lokit -keikalle erikoisdrinkkiä nimeltä uhkasakko.

– Vähän kieli poskessa ollaan. Stadissa vi**uilu on usein myös välittämistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Valitus tuo Espoon kaupungintalon purkuun kuukausien aikalisän – "Tämä on jonkinnäköinen oikeusjärjestelmän sallima talonvaltaus"
 2. Lääkäri epäili, että tänään 100-vuotiaan espoolaisen Eila Stigin papereissa on väärä syntymäaika – "Näillä jaloilla ei käveltäisi, jos en tekisi niillä jumppaa"
 3. Vesiskoottereiden meteli häiritsee Suinonsalmessa –"Aina löytyy joku, joka haluaa leikkiä"
 4. Espoossa tulee tällä kerralla hakuun 78 omakotitonttia – viime vuonna saajat arvottiin lähes tuhannen hakijan joukosta
 5. Espoolaisessa päiväkodissa kymmenille korona-altistus – myös kotihoitopalveluja tarjoavan hoivayrityksen työntekijä sairastunut
 6. Pääkirjoitus: Lemmikki ei ole hetken päähänpisto
 7. Vainio 8.8.
 8. Pauli, 28, huijaa nettihuijareita – vastasi älyttömällä tavalla +44-numeroon
 9. Sunnuntaina ei nähdä perinteistä autojonoa Upinniemeen – Rannikkoprikaatin valatilaisuutta voi seurata etänä netistä
 10. Kirkkonummella todettu koronatartunta päiväkodissa – lähikontaktit asetettu karanteeniin
 11. Poliisi kaipaa edelleen vihjeitä Kaivohuoneen pahoinpitelystä ja kuolemantuottamuksesta
 12. Virossa järjestetyssä tilaisuudessa altistui koronavirukselle kymmeniä suomalaisia, joista yli puolet helsinkiläisiä – näillä laivavuoroille he palasivat
 13. Yrityksen autolle on nimettävä käyttövastaava, muistuttaa poliisi – maksut liikennevirheistä kasautuvat omistajille
 14. Koronaviruksen pikatestausasema aukeaa Helsinkiin – tuloksen saa tunneissa
 15. Uuden kaupunkitapahtuman musiikki ja maut herättävät Meritorin eloon Kivenlahdessa – "Tavoitteena leppoisa ja rauhallinen meininki"

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Lääkäri epäili, että tänään 100-vuotiaan espoolaisen Eila Stigin papereissa on väärä syntymäaika – "Näillä jaloilla ei käveltäisi, jos en tekisi niillä jumppaa"
 2. Espoossa tulee tällä kerralla hakuun 78 omakotitonttia – viime vuonna saajat arvottiin lähes tuhannen hakijan joukosta
 3. Toisestakin Espoosta löydetystä villikanista todettu tappava tauti – tällä kertaa Niittykummussa
 4. Valitus tuo Espoon kaupungintalon purkuun kuukausien aikalisän – "Tämä on jonkinnäköinen oikeusjärjestelmän sallima talonvaltaus"
 5. 83-vuotias kampaajamestari Rauni Lavinkoski on laittanut espoolaisten hiuksia jo 60 vuotta – ”Teen tätä työtä niin kauan kuin käteni toimivat”
 6. Vesiskoottereiden meteli häiritsee Suinonsalmessa –"Aina löytyy joku, joka haluaa leikkiä"
 7. Pauli, 28, huijaa nettihuijareita – vastasi älyttömällä tavalla +44-numeroon
 8. HSL suunnittelee Etelä-Espoon bussilinjoihin muutoksia – kaupunkilaisilla pari viikkoa aikaa kertoa mielipiteensä
 9. Uuden kaupunkitapahtuman musiikki ja maut herättävät Meritorin eloon Kivenlahdessa – "Tavoitteena leppoisa ja rauhallinen meininki"
 10. Kirkkonummella todettu koronatartunta päiväkodissa – lähikontaktit asetettu karanteeniin
 11. Espoolaisessa päiväkodissa kymmenille korona-altistus – myös kotihoitopalveluja tarjoavan hoivayrityksen työntekijä sairastunut
 12. Espoon terveysasemien puhelinpalvelu yhä ruuhkautunut – takaisinsoittoa voi joutua odottamaan pari vuorokautta
 13. Espoonlahden asiointipiste avautuu kuukausien tauon jälkeen – "Flunssa- tai vatsaoireita potevana ei saa tulla"
 14. Espoo rakennuttaa lähivuosina kolme uutta paloasemaa – kasvava Otaniemi saa omansa kerrostalon alakertaan
 15. "Osassa rakennusta on jopa sortumavaara" – kiistelty ostoskeskus kihisyttää Helsingissä, yrittäjä pelkää "aaveostaria"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.