Helsinkiin on tulossa sipsimuseo joukkorahoituksella – tuhannen euron minimitavoite on jo saavutettu

Etu-Töölön Sipsimuseon tavoite on tuoda mielenrauhaa valikoimista poistuneiden sipsien ystäville.

Etu-Töölön Sipsimuseon rahoittamiseen osallistuville luvataan kutsu avajaisjuhliin. Arkistokuva

Crista Lassfolk-Feodoroff

Verkossa toimivassa rahoituspalvelu Mesenaatissa on käynnissä kampanja, joka kerää varoja sipsimuseon perustamiseksi Etu-Töölöön. Sipsimuseon perustamiseen tarvittava tuhannen euron minimitavoite on jo saavutettu, mutta kokonaisbudjetiksi ilmoitettavaan 5 000 euroon on vielä matkaa.

Etu-Töölön Sipsimuseo-hankkeen takana on paikallinen hiphoppari, Töölön Ketterä-yhtyeestäkin tunnettu, Fedja Kamari Hän ilmoittaa olevansa kiivas sipsien rakastaja, joka pyrkii maistamaan kaikki uutuussipsit niin Suomessa kuin ulkomaanmatkoillaankin.

Kamari haluaa saada valikoimat dokumentoitua sipsimuseoonsa. Lisäksi tavoite on kartoittaa sekä kotimaista että kansainvälistä sipsikulttuuria.

– Miten perunalastu taipuu eri kulttuureihin? Onko missään yhtä paljon sipsimakuja kuin Suomessa? Kamari esittää mieltään askarruttavia kysymyksiä, joihin hän uskoo monen muunkin kaipaavan vastauksia.

Fedja Kamari toivoo Sipsimuseon projektina osoittavan omaehtoisen tekemisen mahdollisuudet.

– Tämä on tempaus, joka ei ole kaupallisten yhteistöiden kahlitsemaa ja kangistamaa, vaan hyvällä tavalla vaistonvaraisesti tapahtuvaa seikkailua.

Mesenaatissa keräämillään varoilla Fedja Kamari kertoo ostavansa Etu-Töölön Sipsimuseon kokoelmaan vähintään sata pussillista sipsejä - kaksi kappaletta kutakin lajia. Toisen pussin hän ostaa maisteltavaksi, toisen säilytettäväksi.

Sipsimuseo on tarkoitus avata yleisölle noin neljän kuukauden välein, tai erillisestä pyynnöstä. Jo kerätyillä reilulla tuhannella eurolla toteutetaan sipsikatalogi ja pidetään avajaisjuhlat.

Fedja Kamarilla on vankka usko siihen, että Sipsimuseolle on tarve, koska valikoimat vaihtuvat joskus vauhdilla. Saattaa käydä niin, että oman suosikin valmistus lopetetaan.

– Monella lienee lämpimiä muistoja herkuista, joita ei ole ollut saatavilla enää aikoihin. Joskus jo pelkkä tieto siitä, että näitä aarteita on jossain vielä fyysisesti olemassa saattaa tuoda mielenrauhan, Kamari sanoo.

Sipsimuseonsa tarkempaa sijaintia hän ei ilmoita julkisuuteen. Joukkorahoitus pyörii Mesenaatissa vielä maaliskuun loppuun, jonka jälkeen Fedja Kamari lupaa olla rahoittajiin yhteydessä.

Aiheeseen liittyvää

 1. Himottaako roskaruoka, mutta laihtuakin pitäisi? Tämä yksinkertainen kikka voi tuoda helpotuksen
  27.2.2019 6:20
 2. Suomeen tuoduissa kekseissä ja sipseissä paljastui syöpäriski – 9 tuotetta ylitti raja-arvon
  7.2.2019 8:35
 3. Oletko aina syönyt Pringles-sipsejä väärin? – Tällä MTV:n kikalla tumpelosorminenkin onnistuu
  22.10.2018 11:25
 4. EU ottaa kovan linjan kertakäyttömuoviin: Pillit, vanupuikot, sipsipussit ja limsamukit... näille kaikille tulossa täyskielto tai valmistusvero
  28.5.2018 13:19
 5. Sipsikaljavegaanit vakuuttivat buffetravintolan – uudet tuotteet vakiovalikoimaan
  5.6.2017 19:15

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut