Kaurismäkien kulttibaarille uusi käyttötarkoitus Helsingissä – rahaa kuluu 40 000 000 euroa

Helsingin Kampissa Fredrikinkadun ja Eerikinkadun kulmassa sijaitseva Rakennusmestarien talo muutetaan hotelliksi.

Tulossa olevan remontin alta talossa toimineiden Corona-baarin, Kafe Moskovan ja Dubrovnikin sekä elokuvateatteri Andorran vuokrasopimukset irtisanottiin viime syksynä.

Legendaarinen Corona-baari on Aki ja Mika Kaurismäen luomus, joka perustettiin vuonna 1992.

Kiinteistön uudistamisen ja modernisoinnin arvioidaan kestävän noin kaksi vuotta ja hankkeen kokonaiskustannus on noin 40 miljoonaa euroa.

Lähes vuoden kestäneen hotellioperaattorien kartoituksen ja kilpailutuksen tuloksena operaattoriksi valikoitui kotimainen kasvuyhtiö Primehotels Oy ja pääurakoitsijaksi Lehto Remontit Oy.

Hanke on osa Primehotelsin kasvustrategiaa. Yhtiön lippulaivasta Hotel Katajanokasta tuli marraskuussa 2018 Suomen ensimmäinen Marriott-hotelli ja yhtiön Marriott-yhteistyö laajenee pian myös kolmella uudella hotellilla.

Primehotelsin kasvustrategia käsittää lisäksi lähivuosina muun muassa Art Hotellin Helsingin Jätkäsaaressa sekä Hotel Kakolan Turussa.

Rakennusmestarien taloon valmistuva hotelli avataan vuoden 2020 loppupuolella ja sen nimi, brändi sekä tarkemmat liiketoimintakonseptit julkaistaan myöhemmin projektin edetessä.

Hotellihuoneita kiinteistöön valmistuu kaikkiaan 230, joiden lisäksi kokous- ja juhlatiloja on yli 500 neliömetriä. Hotellin yhteyteen tulee myös ravintola, baari sekä liiketiloja.

– Rakennusmestarien taloon liittyy valtava määrä nostalgiaa ja muistoja se on nyt saatava kuntoon, jotta hyviä hetkiä voidaan talossa viettää jatkossakin, toteaa Rakennusmestarien Säätiön hallituksen jäsen Ari Autio

– Hotellihanke sopii Primehotelsin valikoimaan mainiosti jo ihan rakennuksen värikkään historian puolesta. On hienoa olla mukana kirjoittamassa uutta lehteä sen historiassa, iloitsee puolestaan Primehotelsin toimitusjohtaja Tomi Peitsalo

Lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut