Coronan ja muiden Eerikinkadun baarien loppu tuli järkytyksenä, julkkikset ja tavikset kommentoivat – "Voi perseen perse"

Helsingin baari- ja ravintolamaailmaa järisyttävä uutinenCorona Baarin sekä Kino Andorra, Dubrovnik lounge & lobby sekä Kafe Moskovan ovien sulkeutumisesta Eerikinkadulla kirvoittaa kielenkantoja somessa kiihtyvään tahtiin.

Myös biljardisalina tunnettu Corona Baari kertoi tänäänFacebook-sivuillaan, että paikat joutuvat jättämään Eerikinkadun taakseen ensi keväänä ja etsimään itselleen uutta elinpaikkaa. Kaikkien taustalla on Eerikinkadun kulttuuriravintolat Oy. Ravintolarypäs tunnetaan myös Kaurismäen veljesten ravintoloina, silläMika ja Aki Kaurismäki perustivat Corona Baarin Erkki Lahdenja Kari Pulkkisen kanssa keväällä1992. Kafe Moskova perustettiin seuraavana vuonna.

– Voiperseen perse. Tsemiä Era ja co! Voimia myös rakas, parahtaa twiitissään muun muassa televisiosta ja koripalloympyröistätutuksi tullut Aleksi Valavuori

Eralla hän viittaa ravintoloitsija Erkki "Era" Lahteen.

Elokuvakriitikko Kalle Kinnunen twiittaa seuraavasti:

– Vaikea kuvitella suurempaa kertarysäystä Helsingin kulttuuri(väen)elämään: Corona joutuu lopettamaan. Samalla lähtevät elokuvateatterisali Andorra ja klubitila Dubrovnik. Kääk saatana.

Sedu-maisuus loisti poissaolollaan.

Vasemmistopoliitikko VeronikaHonkasalo toivoo, että asiat voisivat vielä jotenkin muuttua:

– Ei voi olla totta! Eikö tätä voisi mitenkään estää, hän kysyy twiitissään.

Toimittaja Eeva Lehtimäki kirjoittaa twiitissään, että hän ei ole järkyttynyt.

– Lähinnä nostalgisen surullinen. Coronaan liittyy niin paljon, kaikkea, Lehtimäki twiittaa.

Noouu! Järkytys ravintolamaailmassa: Klassikkobaarit Corona, Moskova ja Dubrovnik joutuvat lopettamaan, merkkirakennuksen kaikki vuokrasopimukset on irtisanottu — Aleksi Pahkala (@aleksipahkala) 23. lokakuuta 2018

Toimittaja ja tietokirjailija Sakari Nupponen arvelee twiitissään, että moni menneen vuosikymmenen entinen nuori joutuu kodittomaksi.

– Onhan tämä ravintolarypäs dokumentoitu hyvin, joten jää muutakin kuin muistot.

Amnesty Internationalin Suomen osaston toiminnanjohtaja Frank Johansson twiittaa seuraavasti:

– Auts! Rempan jälkeen vaan samoihin tiloihin takas samanlaisena. Eläköön 1990-luku.

Suruni mitta on pohjaton."

Eräs twiittaaja kirjoittaa tunteikkaasti Corona Baarista:

– Suruni mitta on pohjaton. Tulin aikoinaan Helsinkiin Coronan kautta. Tämä oli minun ensimmäinen tukikohtani ja turvapaikkani. Sanat jäävät kurkkuun. Kuin menettäisi rakkaan lähiomaisen, mies kirjoittaa.

– Minä olen ollut jopa hautajaisissa, jotka vietettiin Coronassa. Ja alakerrassa monesti elokuvissa. Sedu-maisuus loisti poissaolollaan. Hieno tunnelma, toinen kirjoittaja toteaa.

– OMG! Tässä katoaa kyllä iso osa helsinkiläistä kaupunkikulttuuria, kertoo eräs kirjoittaja tunnelmistaan.

Lisää aiheesta

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut