Urheilutapahtumia siirretään Espoossa keväästä syksyyn

Perinteisiä Bodom Trailin yhteislenkkejä ei ole tänä keväänä järjestetty. Poluille on sen sijaan viety reittimerkkejä, jotta halukkaat pääsevät tutustumaan reittiin omia aikojaan. Arkisto/Kari Koskinen
Sirpa Repo

Sirpa Repo

Koronavirus siirtää kuluvalle keväälle suunniteltuja urheilu- ja liikuntatapahtumia. Osa tapahtumista on jo kokonaan peruttu kuten Espoo Trail run -polkujuoksusarjan kevään osakisa.

Perinteinen Länsiväyläjuoksu piti järjestää 44. kerran ensi viikon sunnuntaina 26. huhtikuuta. Viipurin Urheilijoiden ja Leppävaaran Sisun yhdessä järjestämä "juoksukauden avaus" on edessä vasta sunnuntaina 30. elokuuta.

Pääkaupunkiseudun ainoa Extremerun on siirretty syyskuulle. Espoon tapahtuman keskuspaikkana on Leppävaaran urheilupuisto.

Suomen hauskimmaksi hupijuoksutapahtumaksi itseään kutsuvan Extremerunin aikuisten päivä on lauantai 12. syyskuuta. Seuraavan päivän rata luodaan lapsia varten.

Alunperin tapahtuman piti olla 9. ja 10. toukokuuta.

Bodom Trail -polkujuoksulle on tapahtuman johtajan Terho Lahtisen mukaan alustavasti suunniteltu ajankohdaksi 23.–24. lokakuuta. Päivämäärää ei ole vielä lyöty lukkoon.

– Syksyn kalenteri pitää koordinoida muutamien muiden polkujuoksukisojen kanssa. Ratkaisevaa on se, koska isojen ryhmien kokoontumiset ovat taas mahdollisia, Lahtinen muistuttaa.

Classic Trails Finland ry:n järjestämä Bodom Trailin piti olla 8.– 9. toukokuuta.

Tätä ennen piti myös olla yhteislenkkejä tapahtuman maastoissa. Niihin on suurimmillaan osallistunut yli 100 juoksijaa.

Polkujuoksun järjestäjät kuitenkin merkitsevät tapahtumassa käytettäville poluille lenkkireittejä alkuperäiseen tapahtumapäivään saakka. Niistä löytyy tietoa tapahtuman Facebook-sivun kautta. Reitin osoittavissa tikuissa on heijastimet, joten reitti sopii myös lamppulenkkeilyyn.

Kaikkiaan henkilökohtaiseen kisaan oli jo ilmoittautunut 1 352 henkilöä.

Giro d'Espoon ajankohta on vielä auki. Espoon ympäriajon varsinainen ajopäivä on sunnuntai 17. toukokuuta ja edellisenä päivänä avautuu tapahtumatori.

– On hyvin epätodennäköistä, että pääsemme ajamaan toukokuussa. Ensimmäinen varapäivämme on 13. kesäkuuta ja toinen 16. elokuuta, tapahtumajohtaja Miku Santavirta selvittää.

On tämän vuoden ajopäivä mikä tahansa, järjestetään samana päivänä myös perhepyöräily.

– Jos joudumme peruuttamaan tämän vuoden tapahtuman, ei se ole kenenkään etu. Me haluamme palvella pyöräilijöitä ja kattaa heille antamamme lupauksen tapahtuman järjestämisestä.

Espoon ympäriajossa, johon osallistuu yleensä noin 1 000 pyöräilijää matkana on 111 kilometriä. Suurin osa heistä osallistuu kuntoajoon, mutta mukana on myös kilpasarjat.

– Huhtikuun loppuun mennessä on tiedettävä, päästäänkö toukokuussa ajamaan. Toukokuussa on tiedettävä ajetaanko kesäkuussa, Santavirta pohdiskelee.

Hän sanoo, että tapahtuman onnistumiseksi tarvitaan suuri joukko vapaaehtoisia esimerkiksi liikenteenohjaajiksi.

– Kun kaikki lykkäävät tapahtumiaan, on useilla järjestäjillä kova vapaaehtoisten tarve samaan aikaan. Vapaaehtoistenkin saannin vuoksi olisi hyvä saada tietää, koska kuntoajomme voi järjestää, Santavirta tuumii.

Yleisurheilun Motonet GP -sarjan Espoon kilpailukin siirtyy. Sen uusi ajankohta on keskiviikko 5. elokuuta. Ajankohta on otollinen, koska seuraavalla viikolla kilpaillaan Kalevan kisat Turussa. Urheilijat voivat tavoitella kisarajoja SM-kisoihin vielä Leppävaarassa.

Alunperin Leppävaaran stadionilla piti kilpailla jo kisakauden alkupuolella 12. kesäkuuta.

Ylen televisioi kilpailusarjan. Siihen oli sovittu neljä tapahtumaa. Niistä sarjan aloittava kisa on jouduttu perumaan kokonaan.

Perinteisesti syksyllä Espoossa järjestettävissä urheilutapahtumissa ajankohdat ovat vielä ennallaan.

Nuuksio Classic -polkujuoksun päivä on lauantai 5. syyskuuta. Tämänkin tapahtuman johtaja Terho Laitinen pohtii, että tämän ja Bodom Trailin tilanne linkittyy yhteen.

– Jos koronatilanne kehittyy suotuisasti, pääsemme järjestämään molemmat polkujuoksut. Selvää on, että molempia ei voida siirtää myöhemmäs syksylle, Laitinen kertoo..

Jos syyskuun alussa ei voi kisata, mutta lokakuussa voi, silloin järjestetään Bodom Trail.

– Siitä täytyy tiedottaa aikaisemmin. Päivä on silloin jo Nuuksio Classicin pitkille matkoille liian lyhyt. Toki Nuuksiossa voitaisiin lyhentää matkoja, mutta Bodomilla on jo lyhyemmät, Laitinen vielä jatkaa.

Nuuksio Classicissa matkat ovat 42 tai 70 kilometriä.

Rantamaratonin viikonlopun juoksujen päivät ovat 19. ja 20. syyskuuta. Lauantaina urakkana ovat maraton ja sen puolikas. Sunnuntaina kirmataan vitonen ja kymppi sekä lasten rantatonni.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut