FC Honka aloittaa Veikkausliigassa heinäkuussa

Veikkausliiga käynnistyy vasta keskiviikkona 1. heinäkuuta. Tämän hetken tietojen mukaan kausi kestää 21. marraskuuta saakka.

Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa sanoo, että pelaajille haluttiin vähintään kolmen viikon täysipainoinen harjoittelujakso ennen kauden alkua. Heinäkuun alku sen vuoksi varhaisin mahdollinen ajankohta käynnistää Veikkausliiga.

Vaikka sarja alkaa vasta puolitoista kuukautta suunniteltua myöhemmin, ei sarjasysteemiin ole nykytiedon valossa tulossa muutosta. Se pelataan samalla tavalla kuin viime kaudella, jolloin uusi systeemi oli käytössä ensimmäisen kerran.

Yksi selkeä muutos on kuitenkin edessä. Viime vuonna pelattiin lopputurnaus viimeisestä europaikasta. Tällä kaudella lopputurnausta ei järjestetä. Tämä muutos koskee vain poikkeuksellista tätä kautta.

Viime kaudella FC Honka pelasi kaksiosaisessa lopputurnauksen finaalissa. Siinä joukkue löi IFK Mariehamnin ja sai europaikan tälle kaudelle.

Liigassa pelataan kahdentoista joukkueen kaksinkertainen runkosarja. Otteluja kertyy siinä jokaiselle 22.

Sen jälkeen joukkueet jatkavat kauttaan alemmassa tai ylemmässä jatkosarjassa. Niissä kummassakin kuusi joukkuetta pelaa yksinkertaisen sarjan eli viisi ottelua.

Jos koronaepidemiatilanne syksyllä muuttuu, voidaan kausi pelata myös kaksinkertaisena sarjana ilman jatkosarjoja. Palloliitto tekee lopullisen päätöksen Veikkausliigan sarjajärjestelmästä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut