Espoolaislukio jälleen Suomen paras – "Kirjoittivat vielä paremmin kuin viimevuotiset, vaikkei lähtötaso ollut niin hyvä"

Etelä-Tapiolan lukiolaiset ovat jälleen onnistuneet kollektiivisesti parhaiten kevään ylioppilaskirjoituksissa.

Lukio loistaa valtakunnallisen lukiovertailun kärjessä. Ranking on tehty ylioppilastutkintolautakunnan tulosten perusteella.

Etelä-Tapiolasta saa tänä keväänä valkolakkinsa 110 ylioppilasta, joiden yhteenlaskettu pakollisten aineiden keskiarvo on korkeampi kuin eximia, 6,13.

Numero 6 tarkoittaa eximiaa ja 7 laudaturia. Pakollisina aineina kirjoitetaan muun muassa äidinkieltä, vierasta kieltä, matematiikkaa ja reaalia.

Etelä-Tapiolan lukion rehtori Juha Kivioja luonnehtii tulosta "yllättävän hyväksi" ja "iloiseksi yllätykseksi", vaikka lukio on sijoittunut kärkeen jo monta kertaa peräkkäin.

– Nämä lukiolaiset tulivat sisään 8,9 keskiarvolla, mutta kirjoittivat vielä paremmin kuin viimevuotiset abiturientit, vaikkei lähtötaso ollutkaan niin hyvä, Kivioja iloitsee.

Etelä-Tapiolan lukio pärjäsi yo-kokeessa parhaiten myös vuosi sitten. Viime vuonna lukiosta kirjoittaneet olivat kuitenkin tulleet sisään keskiarvolla 9,4.

Kivioja uskoo, että menestys kielii lukion hyvästä ryhmähengestä.

– Etis-henki on ollut aina meidän tavaramerkki.

Hän kertoo, että Etelä-Tapiolassa on kannustettu yhdessä tekemiseen ja viihtymiseen muun muassa tilaratkaisuilla. Yhteishenki on saanut oppilaat tekemään tehtäviä ja läksyjä kimpassa esimerkiksi välitunneilla.

– Opettajat olivat jo kertoneet hyvästä ryhmähengestä.

– Oppilaat ovat hyviä opettamaan myös toisiaan, Kivioja kertoo.

Suomen lukioiden kärkikymmenikköön sijoittuu tänä keväänä kaksi muutakin espoolaislukiota.

Viidentenä valtakunnallisessa vertailussa on Kuninkaantien lukio, josta valmistuu 151 ylioppilasta.

Seitsemättä sijaa pitää Tapiolan lukio, josta ylioppilaaksi valmistuu 127 ylioppilasta.

– Iloitsemme näistä ehdottomasti. Täytyy kuitenkin muistaa, että menestystä on ollut myös niissä lukioissa, jotka jäävät näiden uutisointien ulkopuolelle, muistuttaa lukiolinjan päällikkö Tapio Erma.

Espoon kaupungin lukioista vertailussa olivat mukana 10 suomenkielistä sekä yksi ruotsinkielinen lukio.

Espoon lukioista valmistuu tänä keväänä 1 273 ylioppilasta.

Kevään 2020 ylioppilastutkinnon kokeet saatiin järjestettyä koronavirustilanteesta huolimatta. Reaaliaineiden koepäiviä aikaistettiin viikolla, joten kokelaat urakoivat keväällä ennätystahdissa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut