Espoossa ei ole todettu uusia koronatapauksia – "Vaikka kaikenlainen aktiviteetti on lisääntynyt runsaasti, tautitilanne on pysynyt vakaana"

Espoossa on todettu kaikkiaan 915 koronatapausta. Päivi Tuovinen

Anneli Tuominen-Halomo

Espoossa oli maanantaina puolen päivän aikaan tiedossa 915 koronatapausta. Perusturvajohtaja Juha Metson mukaan aivan viime päivinä ei ole tullut ilmi uusia tartuntoja. Edellisenä maanantaina eli 13. heinäkuuta koronatapauksia oli Espoossa 913.

Koronaviruksen aiheuttamaan sairauteen on kuollut 22 espoolaista. Määrä on ollut sama jo viikkojen ajan.

Koronarajoituksia on kesän aikana lievennetty useaan otteeseen.

– Vaikka kaikenlainen aktiviteetti on lisääntynyt runsaasti, on ilahduttavaa, että tautitilanne on silti pysynyt vakaana, Metso sanoo.

Hän muistuttaa, että korona ei kuitenkaan ole hävinnyt maailmasta mihinkään.

– Turvavälit ja hyvä käsihygienia on pidettävä mielessä edelleen, Metso painottaa.

Juhannuksen jälkeisellä viikolla Tapiolan kahluualtaalla oleilleella henkilöllä todettiin koronavirustartunta. Jatkotartuntoja ei ole löytynyt.

Heinäkuun alkupuolella todetut korona-altistukset kahdessa espoolaisessa päiväkodissa eivät ole aiheuttaneet jatkotartuntoja.

Uusien koronatartuntojen määrä Suomessa on parhaina päivinä ollut alle kymmenen, mutta viikonloppuna uutisoitiin 17 uudesta tartunnasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.